10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn britanic a infectat cel puţin 11 oameni cu coronavirus

Un britanic a infectat cel puţin 11 oameni cu coronavirus

Un britanic care a contractat coronavirusul într-o călătorie de afaceri în Asia a infectat cel puţin 11 persoane, din trei ţări, cu virusul, transmite publicaţia The Guardian.

Britanicul a contractat coronavirusul în Singapore

Bărbatul, care are în jur de 50 de ani, a participat la o conferinţă de vânzări în Singapore, care a avut loc în perioada 20 – 22 ianuarie. La eveniment s-au aflat aproximativ 100 de oameni. Printre participanţi s-a numărat şi un bărbat din Wuhan, oraşul din China în care a apărut coronavirusul.

Fără să ştie că este purtător al virusului, bărbatul a călătorit la o staţiune de schi din Franţa, unde a stat cu familia lui în perioada 24 – 28 ianuarie. În locul respectiv, bărbatul a infectat, cel mai probabil, alte 11 persoane: cinci au fost descoperite în Franţa, patru în Marea Britanie şi una în Spania.

În medie, o persoană care are virusul din Wuhan infectează doi oameni

Înainte de acest caz, se credea că virusul din Wuhan se răspândeşte în medie la doi oameni, de la o persoană infectată.

Autrităţile încearcă să găsească toate persoanele cu care britanicul a intrat în contact

Britanicul este internat în Londra, iar autorităţile încearcă să găsească toate persoanele cu care bărbatul a intrat în contact după ce a participat la conferinţa din Singapore.

Luni, un centru medical din Brighton, Marea Britanie, a fost închis după ce un angajat a fost testat pozitiv pentru coronavirus, transmite BBC. Bărbatul l-a contractat tot în urma unei călătorii în Singapore.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS