Acasă Local Dolj Ovidiu Flori rămâne, deocamdată, primar la Işalniţa

Ovidiu Flori rămâne, deocamdată, primar la Işalniţa

-

Ovidiu Flori rămâne, decoamdată, primar al comunei doljene Işalniţa. Acesta este hotărârea Tribunalului Dolj, care a suspendat ordinul de încetare a mandatului de primar emis în decembrie de prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu. Flori şi-a pierdut mandatul de primar la mai bine de un an de când a pierdut definitiv procesul cu ANI.

Pe 12 decembrie, anul trecut, prefectul de Dolj semna ordinul de încetare a mandatului pentru primarul comunei Işalniţa, Ovidiu Flori. Acesta din urmă şi-a pierdut mandatul după ce a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

În mai 2015, ANI a anunţat că primarul comunei Ișalnița, Ovidiu Flori, s-a aflat în stare de incompatibilitate aproape 4 ani.
Potrivit inspectorilor de integritate, Ovidiu Flori „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 octombrie 2009 – 4 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2008 – 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 – 2016), și funcția de administrator al SC SERVICII PUBLICE IȘALNIȚA SRL“. Societatea respectivă, care se ocupă cu activități de difuzare a programelor de televiziune, a fost înființată în octombrie 2009 de Consiliul Local Ișalnița.
Edilul a contestat în instanţă raportul ANI, iar în iunie 2018 a pierdut definitiv procesul.
Flori nu şi-a pierdut şi scaunul de primar, pentru că, ulterior, a formulat o cale extraordinară de atac.

Şi-a pierdut mandatul înainte cu şase luni de alegerile locale

În decembrie, anul trecut, secretarul localităţii Işalniţa a întocmit referatul pentru încetarea mandatului. Pe data de 12 decembrie, prefectul a semnat ordinul prin care Flori şi-a pierdut fiuncţia. Edilul a declarat atunci pentru GdS că, probabil, va formula o altă acţiune în instanţă.
“Nu ştiu ce voi face momentan, aştept să primesc ordinul prefectului. Există posibilitatea de a-l ataca în contencios”, a precizat Ovidiu Flori.

Ovidiu Flori rămâne, deocamdată, primar la Işalniţa

Zis şi făcut! Pe 10 ianuarie, Ovidiu Flori a formulat două acţiuni la Tribunalul Dolj. În prima a solicitat anularea ordinului emis de prefect în decembrie 2019. Instanţa nu a fixat deocamdată primul termen de judecată al cererii formulată de reclamant.
În a doua acţiune, acelaşi Flori a cerut suspendarea ordinului emis de prefect. Instanţa s-a pronunţat luni, pe 3 februarie, cand a admis acţiunea edilului.
„Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului nr. 357/12.12.2019 emis de Prefectul Judeţului Dolj până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 215/63/2020 al Tribunalului Dolj”, se arată în hotărârea instanţei.

Nu este o hotărâre definitivă, aşa că poate fi atacată cu recurs de juriştii Prefecturii Dolj.

SursaANI

ȘTIRI VIDEO GdS