12.3 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Ovidiu Flori rămâne, deocamdată, primar la Işalniţa

Ovidiu Flori rămâne, deocamdată, primar la Işalniţa

Ovidiu Flori rămâne, decoamdată, primar al comunei doljene Işalniţa. Acesta este hotărârea Tribunalului Dolj, care a suspendat ordinul de încetare a mandatului de primar emis în decembrie de prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu. Flori şi-a pierdut mandatul de primar la mai bine de un an de când a pierdut definitiv procesul cu ANI.

Pe 12 decembrie, anul trecut, prefectul de Dolj semna ordinul de încetare a mandatului pentru primarul comunei Işalniţa, Ovidiu Flori. Acesta din urmă şi-a pierdut mandatul după ce a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

În mai 2015, ANI a anunţat că primarul comunei Ișalnița, Ovidiu Flori, s-a aflat în stare de incompatibilitate aproape 4 ani.
Potrivit inspectorilor de integritate, Ovidiu Flori „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 octombrie 2009 – 4 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2008 – 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 – 2016), și funcția de administrator al SC SERVICII PUBLICE IȘALNIȚA SRL“. Societatea respectivă, care se ocupă cu activități de difuzare a programelor de televiziune, a fost înființată în octombrie 2009 de Consiliul Local Ișalnița.
Edilul a contestat în instanţă raportul ANI, iar în iunie 2018 a pierdut definitiv procesul.
Flori nu şi-a pierdut şi scaunul de primar, pentru că, ulterior, a formulat o cale extraordinară de atac.

Şi-a pierdut mandatul înainte cu şase luni de alegerile locale

În decembrie, anul trecut, secretarul localităţii Işalniţa a întocmit referatul pentru încetarea mandatului. Pe data de 12 decembrie, prefectul a semnat ordinul prin care Flori şi-a pierdut fiuncţia. Edilul a declarat atunci pentru GdS că, probabil, va formula o altă acţiune în instanţă.
“Nu ştiu ce voi face momentan, aştept să primesc ordinul prefectului. Există posibilitatea de a-l ataca în contencios”, a precizat Ovidiu Flori.

Ovidiu Flori rămâne, deocamdată, primar la Işalniţa

Zis şi făcut! Pe 10 ianuarie, Ovidiu Flori a formulat două acţiuni la Tribunalul Dolj. În prima a solicitat anularea ordinului emis de prefect în decembrie 2019. Instanţa nu a fixat deocamdată primul termen de judecată al cererii formulată de reclamant.
În a doua acţiune, acelaşi Flori a cerut suspendarea ordinului emis de prefect. Instanţa s-a pronunţat luni, pe 3 februarie, cand a admis acţiunea edilului.
„Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului nr. 357/12.12.2019 emis de Prefectul Judeţului Dolj până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 215/63/2020 al Tribunalului Dolj”, se arată în hotărârea instanţei.

Nu este o hotărâre definitivă, aşa că poate fi atacată cu recurs de juriştii Prefecturii Dolj.

SursaANI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce-i mai trebuie stadionului de atletism pentru a fi...

Stadionul de atletism din Craiova nu este încă gata pentru competiții oficiale.

ȘTIRI GdS

Ce-i mai trebuie stadionului de atletism pentru a fi...

Stadionul de atletism din Craiova nu este încă gata pentru competiții oficiale.

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două...

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două clase în scenariul roșu

Număr record de piloți și motoare încinse la Transalpina...

Pe ultima sută de metri Federația Națională de Automobilism Sportiv a organizat la Rânca sâmbătă și duminică o competiție sportivă în care...

Dosarul cumpărării justiţiei din Craiova, la rejudecare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus rejudecarea dosarului în care şase inculpaţi au fost achitaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.

Un pacient cu Covid dintr-un spital din țară ...

Un pacient aflat internat la etajul sase al Spitalului de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iași s-a sinucis sâmbătă, aruncându-se în gol de...