5.3 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentMedicul chinez, care avertizase asupra riscurilor unei epidemii, a murit infectat cu coronavirus

Medicul chinez, care avertizase asupra riscurilor unei epidemii, a murit infectat cu coronavirus


Medicul chinez care a încercat să avertizeze lumea despre pericolul reprezentat de noul virus în Wuhan a murit infectat cu coronavirus, potrivit CNN.
Li Wenliang, de 34 de ani, era doctor în Wuhan. El a tras un semnal de alarmă încă din 30 decembrie, pe un grup de socializare app WeChat. Doctorul a scris că au fost internaţi în spital şapte pacienţi care lucrau într-o piaţă de peşte. aceştia au fost diagnosticaţi cu Sindrom Respirator Acut Sever.

Doctorul fusese interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de „răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de „perturbarea ordinii sociale”.

Li Wenliang a fost spitalizat la 12 ianuarie, după ce a luat noul virus de la un pacient. „Suntem foarte trişti la aflarea acestei veşti triste, că l-am pierdut pe Li Wenliang,”, a spus la Geneva Dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgenţă din cadrul ONU.
Potrivit celui mai recent bilanţ, 562 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului.

Sunt peste 27.000 de cazuri de infecţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS