7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDeţinuţi în greva foamei la Penitenciarul Pelendava

Deţinuţi în greva foamei la Penitenciarul Pelendava

Mai mulţi deţinuţi transferaţi de curând de la Penitenciarul Pelendava au intrat greva foamei. Principala nemulţmire este faptul că au fost transferaţi la Pelendava de la Penitenciarul Bistriţia, aflat la peste 400 de km de Craiova.

Ruda unuia dintre deţinuţi a explicat că nu au primit nici un fel de informaţie despre acestă situaţie.

„Vă semnalez o problemă extrem de gravă, care se întamplă în sistemul penitenciar românesc. 19 deţinuti de la Penitenciarul Craiova – Pelendava sunt în greva foamei. Au recurs la aceasta masură extremă de protest după ce au fost transferaţi de la Penitenciarul Bistriţa. Asta deşi ei au domiciliile(famiile în judeţele Cluj şi Bistrita. Totodată, unii dintre ei au termene de judecată luna aceasta, la instanţele din Bistriţa. Prin aceasta masură de a-i transfera la sute de kilometri de casă se încalca legea care spune că un deţinut trebuie să execute pedeapsa cat mai aproape de casă”, a susţinut femeia.

ANP confirmă transferurile

Întrebaţi despre acestă situaţie, reprezentanţii Adminitraţiei Naţionale a Penitenciarelor(ANP) au precizat pentru GdS că deţinuţii au fost transferaţi pentru echilibrarea efectivelor.

„Aceste transferuri au fost făcute pentru echilibrarea efectivelor de deţinuţi. Este o măsură temporară. Penitenciarul Bistriţa este unul dintre cele mai aglomerate din ţară. Trebuie spus că nu a fost declanşată procedura de refuz de hrană la Penitenciarul Pelendava, pentru că acest lucru înseamnă refuzul a trei mese consecutive. În prezent, un număr de 15 persoane private de libertate mai susţin această formă de protest”, au precizat reprezentanţii ANP.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS