7.9 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentReţinuţi pentru trafic de droguri de risc

Reţinuţi pentru trafic de droguri de risc

-

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților N.I., L.G. și T.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și tentativă la scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 01.02.2020, după ce a primit de la inculpații T.C. și L.G. o cantitate de aproximativ 10 kg de cannabis, ambalată în 47 de pungi vidate cu greutatea de 200 de grame fiecare pungă, inculpatul N.I. a disimulat în rezervorul autoturismului personal și a transportat, cu intenția de a scoate fără drept drogurile din țară, prin punctul de frontieră Sculeni din județul Iași.

9,5 kg de canabis

La data de 01.02.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului N.I., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pe sensul de ieșire din România către Republica Moldova. Cu această ocazie în rezervorul autoturismului au fost descoperite 47 de pungi vidate conținând cantitatea de 9,5 kilograme de cannabis.

De asemenea, s-a procedat la prinderea în flagrant, pe raza municipiului Iași, a inculpaților T.C. și L.G., care se deplasau către Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Cu ocazia percheziției efectuate asupra autoturismului acestora a fost descoperit un aparat de vidat, precum și un cântar de precizie, care, în urma analizelor de laborator, s-a pus în evidență că prezintă urme de Tetrahidrocannabinol (THC), compus psihotrop biosintetizat de planta Cannabis.

În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cinematograful Modern, transformat în școală de arte și meserii....

Cinematograful Modern din Craiova va fi transformat în școală...

ȘTIRI GdS