20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNava de croazieră Diamond Princess, în carantină după ce un pasager a fost diagnosticat cu coronavirus

Nava de croazieră Diamond Princess, în carantină după ce un pasager a fost diagnosticat cu coronavirus

O navă de croazieră este în carantină pe mare, cu mii de oameni la bord, după ce o parte din pasageri au fost confirmați că au coronavirus, potrivit CNN.

Autoritățile japoneze sunt în alertă pentru a ține sub control un posibil focar de coronavirus Wuhan, după ce s-a dezvăluit că un pasager infectat a zburat în Tokyo și a petrecut câteva zile la bordul unei nave, forțând autoritățile să încuie vasul și să pună în carantină mii de oameni la bord.

Un ziarist își verifică telefonul în timp ce vasul de croazieră Diamond Princess stă ancorat în carantină în largul portului Yokohama

Nava Prințesa Diamantulu se află acostată pe coasta Yokohama, nu departe de capitala japoneză. Oficialii medicali merg cabină cu cabină pentru a verifica temperatura și starea fiecărui turist, a declarat ministrul sănătății din Japonia într-un comunicat. Mai mulți pasageri au raportat că s-au simțit rău. Testele pentru a verifica dacă au contractat virusul vor dura de la patru până la cinci ore, a precizat ministerul.
Dintre cele 31 de persoane care au fost testate pentru virus, 10 au fost pozitive pentru virus, a declarat Ministerul Sănătății din Japonia. Autoritățile încă așteaptă rezultatele a peste 100 de alte eșantioane.
Princess Cruises a anunţat că are la bord 2.666 de turisţi şi 1.045 de membri ai echipajului.


Asistenții medicali sunt văzuți la bordul vasului de croazieră

Aproximativ 6.000 de pasageri de pe o navă de croazieră din Italia au fost în carantină săptămâna trecută, după ce doi turisşti au fost suspectați de coronavirusul Wuhan. Ministerul Sănătății din Italia a declarat că testele au arătat că duo-ul a avut un virus gripal diferit, nu coronavirusul care s-a răspândit prin China.
Mai multe linii de croazieră au anunțat măsuri menite să oprească răspândirea virusului.

Sute de morţi

Noul coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane în cele două luni de când a fost identificat și a ucis 427 de persoane. 425 de persoane au murit în China continentală, un bărbat chinez din Filipine și un bărbat de 39 de ani din Hong Kong au murit marți.
Marea majoritate a cazurilor au fost confirmate în provincia Hubei. Capitala sa, Wuhan, se crede că ar fi epicentrul focarului. Orașul a fost în esență închis și aproximativ 60 de milioane de oameni din întreaga provincie Hubei se află sub un fel de restricție de călătorie pentru a opri răspândirea virusului.
Peste 185 de cazuri au fost confirmate în peste 25 de locuri din întreaga lume, ceea ce a determinat țările și companiile aeriene din întreaga lume să plaseze diferite niveluri de restricții de călătorie în China.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS