5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExecutat prin injecţie letală, după 23 de ani de la comiterea unei duble crime

Executat prin injecţie letală, după 23 de ani de la comiterea unei duble crime


Donnie Lance, de 65 de ani, a fost executat aseară, la ora 21.05, după ce în 1999 a fost condamnat pentru uciderea fostei sale soţii şi a noului partener al acesteia, potrivit www.wsbtv.com. El a primit o injecție de pentobarbital la închisoarea de diagnostic și clasificare Georgia din Jackson, în sud-estul Statelor Unite, au precizat autorităţile.

El a fost condamnat la pedeapsa capitala pentru că, în 1997, i-a tras un glonţ în cap noului iubit al fostei sale soţii şi a lovit-o cu patul revolverului pe femeie până când aceasta a murit.

Conform actului de acuzare, bărbatul şi-a ameninţat în mai multe rânduri soţia că o va omorî dacă îl va părăsi şi a reluat ameninţările după despărţire. El ar fi întrebat de asemenea un apropiat cât ar costa un asasin plătit pentru a ucide noul cuplu.

Donnie Lance a negat mereu că a comis aceste crime şi, conform avocaţilor săi, nicio probă materială nu a fost prezentată la proces.

În ultimii 20 de ani, apărătorii săi au introdus mai multe recursuri în încercarea de a-l salva. Ei au cerut în special analize ADN şi redeschiderea procesului său, dar instanţa le-a respins solicitarea.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins miercuri o cerere de suspendare a execuţiei.

Donnie Lance este al doilea condamnat executat în acest an în SUA. Un soţ violent recidivist a fost executat la 15 ianuarie în Texas.

Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat apelurile lui Lance miercuri seara, lămurind calea executării sale.

Fiul și fiica lui Lance s-au rugat de oficiali să nu-l omoare pentru că le-a ucis mama.

Lance și-a menținut nevinovăția, iar copiii săi mari au petrecut luni întregi apelând fără succes la testarea ADN-ului pe probe de caz pentru a confirma dacă a ucis-o mama lor.

Vizită finală a familiei

Stephanie Cape și fratele ei Jessie Lance și-au vizitat tatăl lor miercuri după-amiază și au împărtășit povești și amintiri vechi, încercând să nu se gândească la soarta sa. Frații au spus că amândoi s-au gândit mult la ce ar crede mama lor despre situație.

„Nu-mi imaginez că nicio mamă ar vrea să se întâmple asta”, a spus Jessie pentru The Atlanta Journal-Constitution. „Doar să ne păstrăm tatăl.”

Stephanie și-a amintit care poate fi ultima îmbrățișare pe care a avut-o cu tatăl ei. I-a spus să-și amintească asta doar pentru că pleacă nu înseamnă că va merge nicăieri.

Unul dintre ultimele lucruri pe care Donnie Lance le-a spus ambilor săi copii a fost că el a fost salvat. Voi merge la cer cu toți ceilalți membri ai familiei lor pierdute.

„Ne-am petrecut întreaga viață cu această gaură imensă în inimile noastre”, au scris Stephanie și Jessie într-o scrisoare recentă cerând milă statului , „dar cel puțin am avut tatăl nostru de partea noastră. Este aproape imposibil să-ți imaginezi că s-ar putea agrava. ”

Consiliul de Stat a refuzat marți să acorde clemență Lancei. Consiliul de stat este singura autoritate din Georgia care poate comuta o condamnare la moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS