16.7 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Un bărbat a murit de foame după ce nu a mai primit ajutorul social

Un bărbat a murit de foame după ce nu a mai primit ajutorul social

Errol Graham, în vârstă de 57 de ani, din Marea Britanie, a murit de foame după ce a încetat să mai primească ajutorul social, informează BBC.

Cât cântărea corpul bărbatului

Corpul bărbatului cântărea doar 28,5 kilograme când a fost găsit, după ce ușa apartamentului său a fost spartă pentru a fi evacuat.

O investigație a arătat că pierderea venitului i-a provocat „neajunsuri grave”.

Cazul lui Errol Graham, mort în iunie 2018, a reapărut în atenția publicului după ce Debbie Abrahams, un parlamentar britanic, a cerut o anchetă independentă asupra cazurilor în care oameni au murit după ce situația lor a fost revizuită de Departamentul pentru Muncă şi Pensii din Marea Britanie.

Ce arată cercetarea cazului

Cercetarea cazului lui Graham a dezvăluit că bărbatul avea un istoric de depresie și fusese internat în 2015, însă s-a întors acasă. Ulterior, a refuzat orice fel de contact cu medicii. Totodată, a refuzat contactul cu angajații de la Departamentul pentru Muncă şi Pensii, iar ajutorul său social a încetat în august 2017. În scurt timp și-a pierdut și ajutorul pentru locuință.

Ultimul contact știut avut de Errol Graham s-a petrecut în februarie 2018, când un angajat al Nottingham City Homes sosit pentru chiria restantă l-a auzit strigând și lovind ușa de la intrare.

În ce condiții a murit Errol Graham

Ancheta desfășurată pentru a stabili cauza morții a dezvăluit informații despre situația în care trăia Errol Graham înainte să moară.

Potrivit agentului de poliție Emily Dunn, pe corpul lui Errol Graham nu au fost găsite răni, dar „era foarte slab”. În casă nu s-a găsit mâncare, în afara unor conserve de pește expirate de patru ani. Apartamentul nu avea gaze și probabil nici electricitate, iar în fața ușii era o cantitate mare de corespondență.

Cauza medicală a morții a fost înregistrată drept înfometare.

Elizabeth Didcock, asistentul medicului legist, a concluzionat că pierderea bruscă a tuturor surselor de venit și amenințarea evacuării au provocat neajunsuri grave și un stres imens, pe lângă greutățile financiare.

„Este foarte probabil ca pierderea venitului și a locuinței să fie factorii de stres care au avut un impact teribil asupra stării sale mentale“, a spus Elizabeth Didcock.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Comisia Europeană vrea ca rezultatul testelor pentru Covid-19 să...

Rezultatul testelor pentru Covid-19 ar trebui date...

ȘTIRI GdS

Târgu Jiu: Nuntași amendați pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19

Organizatorii unei nunți din cartierul de rromi Meteor, din Târgu Jiu, au fost amendați vineri seară de poliție. Potrivit IPJ Gorj, a...

Profesor de sport, reţinut după ce a întreţinut relaţii...

Un profesor de educaţie fizică din judeţul Tulcea a fost reţinut de poliţişti, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu eleve în...

Un bărbat a murit după ce a fost lovit...

Un bărbat a murit, în această după-amiază, după ce a fost lovit de tramvaiul 41, în zona Pod Ciurel din Capitală, anunţă...

O navă cu comandant român a salvat patru marinari...

O navă la comanda căreia se află un comandant român a intervenit pentru a salva patru marinari aflați pe o ambarcațiune care...

Trei locuinţe, afectate de un incendiu puternic

Un incendiu puternic a afectat, astăzi trei locuinţe din localitatea Mesteacăn, comuna Corni. Cele trei case cuprinse de flăcări se aflau în...

Secția ATI a unui spital din Capitală a fost...

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic "Sfânta Maria" din Capitală a fost închisă pentru două săptămâni, după ce trei cadre medicale...