Acasă Eveniment Un bărbat a murit de foame după ce nu a mai primit...

Un bărbat a murit de foame după ce nu a mai primit ajutorul social

-

Errol Graham, în vârstă de 57 de ani, din Marea Britanie, a murit de foame după ce a încetat să mai primească ajutorul social, informează BBC.

Cât cântărea corpul bărbatului

Corpul bărbatului cântărea doar 28,5 kilograme când a fost găsit, după ce ușa apartamentului său a fost spartă pentru a fi evacuat.

O investigație a arătat că pierderea venitului i-a provocat „neajunsuri grave”.

Cazul lui Errol Graham, mort în iunie 2018, a reapărut în atenția publicului după ce Debbie Abrahams, un parlamentar britanic, a cerut o anchetă independentă asupra cazurilor în care oameni au murit după ce situația lor a fost revizuită de Departamentul pentru Muncă şi Pensii din Marea Britanie.

Ce arată cercetarea cazului

Cercetarea cazului lui Graham a dezvăluit că bărbatul avea un istoric de depresie și fusese internat în 2015, însă s-a întors acasă. Ulterior, a refuzat orice fel de contact cu medicii. Totodată, a refuzat contactul cu angajații de la Departamentul pentru Muncă şi Pensii, iar ajutorul său social a încetat în august 2017. În scurt timp și-a pierdut și ajutorul pentru locuință.

Ultimul contact știut avut de Errol Graham s-a petrecut în februarie 2018, când un angajat al Nottingham City Homes sosit pentru chiria restantă l-a auzit strigând și lovind ușa de la intrare.

În ce condiții a murit Errol Graham

Ancheta desfășurată pentru a stabili cauza morții a dezvăluit informații despre situația în care trăia Errol Graham înainte să moară.

Potrivit agentului de poliție Emily Dunn, pe corpul lui Errol Graham nu au fost găsite răni, dar „era foarte slab”. În casă nu s-a găsit mâncare, în afara unor conserve de pește expirate de patru ani. Apartamentul nu avea gaze și probabil nici electricitate, iar în fața ușii era o cantitate mare de corespondență.

Cauza medicală a morții a fost înregistrată drept înfometare.

Elizabeth Didcock, asistentul medicului legist, a concluzionat că pierderea bruscă a tuturor surselor de venit și amenințarea evacuării au provocat neajunsuri grave și un stres imens, pe lângă greutățile financiare.

„Este foarte probabil ca pierderea venitului și a locuinței să fie factorii de stres care au avut un impact teribil asupra stării sale mentale“, a spus Elizabeth Didcock.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....