10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment8 morți și 35 de bărci arse în Alabama

8 morți și 35 de bărci arse în Alabama

-

Cel puțin opt persoane au murit după ce un puternic incendiu a cuprins un port din statul american Alabama şi a distrus aproximativ 35 de bărci. Victimele locuiau în bărci și nu au mai apucat să se salveze din flăcările izbucnite în timpul nopții, potivit CNN.
Alți șapte au înotat în siguranță sau au fost salvați din Marina Marina Park Park din Lacul Guntersville, pe râul Tennessee, la aproximativ 100 de mile nord-est de Birmingham.
Flăcările, a căror origine nu a fost încă stabilită, s-au răspândit foarte repede și au provocat inclusiv prăbușirea acoperișului de aluminiu al pontonului.
Echipele de salvare vor continuă câteva zile căutările în apele rîului pentru a se asigura că nu mai există victime.

A fost dificil să se dea de toți ocupanții bărcilor, deoarece unii au plecat în vehicule private. De asemenea, autoritățile s-au străduit să stabilească „câți oameni au rămas cu cine”, a spus Şeful de pompieri Scottsboro, Gene Necklaus, a spus eforturile de recuperare ar putea dura câteva zile. „Acesta este obiectivul principal în acest moment, asigurându-se că toate victimele sunt găsite.”
Barcile variau de la 20 la 40 de metri lungime, iar unele erau reședințe primare.
Șeful adjunct Rocky Harnen cu departamentul șerifului din județul Jackson a declarat că este vorba despre o „distrugere totală” a aproximativ 35 de bărci, care se aflau pe docul acoperit.
„Barajul este prăbușit (și) nu putem ajunge la toate bărcile chiar acum”, a spus Harnen. „Avem o listă de rezidenți aici și încercăm să confirmăm unde se află toți.”
Unele bărci s-au scufundat la dig și altele au plutit înainte de a se scufunda, a spus Necklaus.
Cele șapte persoane duse la un spital au fost tratate și externate. Unii au avut răni minore sau hipotermie minoră după ce au sărit în apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS