13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițistul căutat pentru furt în Germania a fost pus în libertate

Polițistul căutat pentru furt în Germania a fost pus în libertate

Agentul de poliție Martin Dumitru Voinescu, conductor canin în cadrul Poliției Târgu Jiu, a fost eliberat din arestul preventiv.

Voinescu a fost pus sub control judiciar de către instanța de judecată. Polițistul a stat zece zile în arest, după ce autoritățile din Germania au emis pe numele lui un manadat european de arestare preventivă. Polițistul este acuzat de comiterea mai multor furturi pe teritoriul Germaniei, în toamna anului 2018, deși acesta susține că nu a fost plecat din țară în perioada în care au fost comise furturile respective.

Agentul de poliție ar fi vândut o mașină unui cetățean, iar acesta din urmă nu ar fi înregistrat-o pe numele său. Autoturismul respectiv ar fi fost folosit pentru transportul bunurilor furate. „Conform dispozițiilor legale cu privire la mandatele de extrădare, trebuie să fie pus în libertate dacă nu sunt dovezi clare că persoana respectivă a făcut fapta de care este acuzat. În aceste condiții, instanța a decis că nu se mai impune menținerea în arest. Are control judiciar pe 30 de zile“, a declarat Mioara Văduva, avocatul polițistului Martin Dumitru Voinescu.

Proces la Craiova pe 23 ianuarie

Este de amintit că procesul privind legalitatea mandatului de arestare preventivă se judecă pe 23 ianuarie la Curtea de Apel Craiova. „Urmează să ne facem apărările, să traducem documentele și să mergem mai departe. În data de 23 ianuarie vom merge la Curtea de Apel din Craiova, unde vom avea termen. Vom solicita și noi să ni se prezinte dovezile care au stat la baza emiterii mandatului european de arestare pe numele domnului Martin Constantin Dumitru Voinescu. Să vedem și noi actele traduse și să vedem în ce bază a fost emis acest mandat și s-a solicitat extrădarea“, a declarat avocata polițistului.

Polițistul speră să scape de acuzații, mai ales că nici nu a fost contactat până acum de anchetatori din Germania pentru a oferi lămururi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS