5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziţii la spărgătorii de apartamente

Percheziţii la spărgătorii de apartamente

Poliţiştii doljeni au dispus, luni, reţinerea a doi gorjeni suspectaţi că au spart două apartamente din cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Apartamentele au fost sparte înainte de Crăciun, iar hoţii au făcut o pagubă de aproximativ 85.000 de lei.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii domiciliare făcute de oamenii legii în trei localităţi din Gorj.

„La data de 20 ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Craiova au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară. Percheziţiile au fost făcute în localităţile Mătăsari, Văgiuleşti şi Godineşti, din judeţul Gorj. Poliţiştii au găsit la locuinţele a doi bărbaţi, de 41, respectiv 24 de ani, din comuna Mătăsari, mai multe bunuri (bijuterii din aur şi argint, ceasuri de mână, obiecte de îmbrăcăminte şi sume de bani), susceptibile a proveni din săvârşirea unor infracţiuni de furt din locuinţă.
Poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 21-24 decembrie 2019, cei doi bărbaţi ar fi pătruns prin efracţie în două apartamente, din Craiova, cartierul Craioviţa Nouă. Ar fi sustras sume de bani şi bijuterii din aur, valoarea totală a prejudiciului fiind estimată la suma de 85.000 de lei“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Potrivit oamenilor legii, hoţii au intrat prin forţarea ferestrelor.

Suspecţii, reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore

Poliţiştii doljenii au mai precizat că o parte din prejudiciul de 85.000 de lei a fost recuperat. Este vorba de mai multe bijuterii furate din cele două apartamente. După percheziţii, cei doi suspecţi au fost reţinuţi. Urmează ca procurorul de caz să hotărască dacă solicită sau nu arestrea preventivă a suspecţilor.

„O parte din prejudiciu a fost recuperat. În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de cei doi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Urmează ca cei doi suspecţi să fie prezentaţi unităţii de parchet, cu propunere de arestare preventivă“, au mai susţinut oamenii legii.

La percheziţiile domiciliare au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Craiova, dar şi poliţişti gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS