8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu de vegetație lângă aeroportul din Canberra

Incendiu de vegetație lângă aeroportul din Canberra

Un incendiu care a cuprins 90 de hectare la sud de aeroportul Canberra a impus ca o parte din locuitorii capitalei australiene să fie evacuaţi miercuri, potrivit The Guardian.

Drumurile au fost închise, iar autorităţile le-au cerut oamenilor să părăsească sau să stea departe de suburbiile estice ale Canberrei, în condiţiile în care fotografiile postate pe reţelele de socializare arătau un fum cenuşiu deasupra suburbiilor oraşului. Pentru moment nu au fost raportate victime sau daune. În jurul orei 17.30, locuitorilor a trei suburbii din Canberra li s-a spus că este prea târziu pentru a evacua în timp ce incendiul de sub control se apropia de Beard, Oaks Estate și West Queanbeyan.


Incendiul de 90 de hectare care a scăpat de sub control este în apropierea pădurii Pialligo Redwood, potrivit The Guardian.

Săptămâni de foc şi furtuni

În ultimele săptămâni, în metropolele Canberra, Sydney şi Melbourne calitatea aerului a fost evaluată ca printre cele mai slabe din lume din cauza fumului provocat de incendiile de vegetaţie.

Din septembrie, sutele de incendii izbucnite în Australia au ucis 29 de persoane şi circa 1 miliard de animale native şi au distrus 2.500 de case şi o suprafaţă totală de pădure mai mare decât suprafaţa Austriei.

Pompierii au profitat de ploaia şi de temperaturile mai scăzute înregistrate săptămâna trecută pentru a plasa sub control incendiile, însă ace

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS