10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCopiii care au ars în incendiul de pe Memorandului erau monitorizați de Protecția Copilului. „Totul era în regulă”

Copiii care au ars în incendiul de pe Memorandului erau monitorizați de Protecția Copilului. „Totul era în regulă”

Părinții celor patru copii care și-au pierdut viața în incendiul devastator produs în noaptea de miercuri pe joi pe strada Memorandului din Timișoara se aflau în vizorul celor de la DGASPC Timiș încă de anul trecut, fiind bănuiți de neglijarea copiilor. Totuși, rapoartele indicau că ”totul este în regulă”, potrivit tion.ro.

Joi, 16 ianuarie, reprezentanții DGASPC Timiș au făcut primele declarații în cazul celor patru copii care au murit la Timișoara, într-un cumplit incendiu, în timp ce se aflau doar sub supravegherea unui frate mai mare.

Reprezentanții DGASPC Timis fac declarații despre cei patru copii morți în incendiul de pe strada Memorandului. Detalii ––> http://ow.ly/d86a30q9TpG

Gepostet von tion.ro am Donnerstag, 16. Januar 2020

Potrivit celor de la DGASPC, părinții copiilor se aflau în vizorul lor încă din luna mai a anului 2019:

”Am fost sesizați cu privire la un posibil caz de neglijare a copiilor din partea mamei. Nu s-au observat indicii de neglijare. La momentul vizitei (n.r. – asistenților sociali), copiii erau bine îmbrăcați, hrăniți și îngrijiți”, spune Monica Trușcă, director executiv al DGASPC Timiș.

Cazul a fost monitorizat în continuare de către cei de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, rapoartele arătând că nu se impune preluarea copiilor în sistemul de protecție socială.

Totuși, ”în luna decembrie a anului 2019, cazul a revenit în atenția DGASPC Timiș. Și de această dată, când o echipă s-a deplasat la domiciliu, mama se afla împreună cu minorii, în condiții în regulă de locuit.”, a declarat în continuare Trușcă.

Cazul a fost transmis din nou spre monitorizare către primăria de domiciliu, respectiv către Direcția de Asistență Socială a municipiului, care au spus că ”totul este în regulă”.

Cazul rămâne deschis în 2020 la DGASPC Timiș. În privința fratelui mai mare care îi supraveghea pe copii în momentul producerii incendiului, autoritățile urmează să decidă dacă va fi inclus în programul de protecție socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS