16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMexic: Coliziune între un autobuz şi un tren. 5 morţi şi peste 30 de răniţi

Mexic: Coliziune între un autobuz şi un tren. 5 morţi şi peste 30 de răniţi

Cel puțin cinci persoane au murit și peste 30 au fost rănite după o coliziune dintre un autobuz şi un tren în orașul Vicam, Guaymas Sonora, Mexic, au raportat autoritățile din nord-vestul Mexicului.

Secretarul Sănătății, Enrique Clausen, a raportat că numărul estimat de răniți care au fost internați la Spitalul General al municipiului Cajeme este de peste 30.
Guvernatorul Sonorei, Claudia Pavlovici, a dispus trimiterea salvatorilor la locul accidentului, cu corpuri de securitate și de urgență precum Crucea Roșie. Au solicitat sprijin şi autorităților din Ciudad Obregon și din alte municipalități din apropiere. Victimele au fost transportate cu 12 ambulanțe și unități de salvare din municipiile Guaymas, Obregon, San Ignacio, Dead și Vicam. „32 de răniți au fost primiți la Spitalul General Obregon, au fost trimise ambulanțe aeriene și la sol”, a declarat guvernul Sonora într-un comunicat.

Tragedia s-a produs marți, în jurul orei 10:00 (ora 18:00 GMT), când autobuzul a traversat șinele de tren. Ziarul El Imparcial de Sonora, indică faptul că, după ce a fost lovit, autobuzul a fost târât de tren aproximativ 20 de metri, iar apoi s-a răsturnat pe calea ferată, potrivit www.mbs.news.
Majoritatea pasagerilor autobuzului erau muncitori în agricultură și se îndreptau către locul de muncă în momentul accidentului.
În ianuarie 2018, cinci persoane și-au pierdut viața după ce un tren de marfă care transporta cereale a deraiat într-o localitate din Statul Mexico.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS