16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGrevă la Spitalul Floreasca, în apărarea lui Mircea Beuran

Grevă la Spitalul Floreasca, în apărarea lui Mircea Beuran

Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca au decis să protesteze radical împotriva demiterii chirurgului Mircea Beuran.

Mai mulţi medici anunță că întrerup activitatea ca efect al demiterii lui Mircea Beuran din funcția de șef al Secției de Chirurgie, conform digi24.ro. Semnatarii spun că nu sunt de acord cu demiterea lui Beuran din funcția de șef al Secției de Chirurgie.
Medicii spun că acest lucru e inclusiv în interesul pacienților. 25 de medici chirurgi au semnat un comunicat în acest sens.
„Solicităm Ministerului să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran“, se arată în comunicat.

Va fi asigurată asistența medicală doar pentru urgențe

„Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital. În aceste condiții, medicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru, cât și al pacienților, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistența medicală numai pentru urgențele majore conform legislației în vigoare“, spun medicii.
Decizia a fost luată după ce ancheta în cazul pacientei arse pe masa de operații și care a murit ulterior a arătat că a fost vorba de o eroare umană și că echipa medicală coordonată de Mircea Beuran a încălcat zece obligații din 33.

Inspecția Sanitară a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească

Inspecția Sanitară a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, dar și întreaga echipă de medici care au participat la intervenția chirurgicală – de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei.

Concluziile autopsiei în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație de la Floreasca vor fi gata în două, trei luni. Arsurile de pe corpul acesteia nu au semne de infecții, a declarat medicul primar din cadrul INML, Adriana Francisc, săptămâna trecută. Pacienta a murit pe 29 decembrie 2019, după ce a fost operată deoarece suferea de cancer pancreatic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS