13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentScriitor francez, acuzat de pedofilie. Totul a fost publicat într-o carte

Scriitor francez, acuzat de pedofilie. Totul a fost publicat într-o carte

Justiţia franceză a deschis vineri o anchetă împotriva scriitorului Gabriel Matzneff, de 83 de ani, acuzat de relaţii cu persoane minore. Acuzele se regăsesc în cartea „Le Consentement (Consimţământul)” a scriitoarei Vanessa Springora.

Anunțul a fost făcut de procurorul general al Parisului, Remy Heitz, citat de Le Journal du Dimanche.

Ancheta a fost deschisă de Parchetul din Paris pentru „violuri comise împotriva unor persoane minore” cu vârste sub 15 ani, a precizat Heitz subliniind că investigaţiile vor viza „identificarea oricăror alte posibile victime care ar fi putut fi supuse unor infracţiuni de aceeaşi natură pe teritoriul naţional sau în străinătate”.

În această carte mărturie, directoarea editurii Julliard, Vanessa Springora, în vârstă de 47 de ani, face o relatare înfiorătoare a relației pe care a avut-o, la 14 ani, cu Gabriel Matzneff, atunci învârstă de 50 de ani. În scrierile sale sau pe platformele TV, acesta din urmă s-a lăudat de mult cu inițierea sexualității adolescenților și a copiilor, în Franța sau Filipine. aceste acuzaţii în cartea sa intitulată „Le Consentement”, publicată la data de 2 ianuarie.

Povestea unui faliment colectiv

Cartea pictează un portret al unui manipulator care se laudă „cu priceperea cu care a reușit întotdeauna să ia virginitatea fetelor foarte mici, fără a le face niciodată să sufere”. 

Pe lângă povestea unei vieți spulberate, cartea este cea a falimentului colectiv. Adolescenta fără tată nu a fost protejată nici de mama sa, nici de adulții din jurul ei. Nimeni din lumea literară pariziană în care evoluau amândoi nu a denunțat cu adevărat această „aberație”. Consimțământul a fost mai presus de toate cel al unui mediu și al unei ere.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS