12.3 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCopiii care au, de patru ani, propria petrecere de Revelion

Copiii care au, de patru ani, propria petrecere de Revelion

În comuna Scărișoara din județul Olt, de patru ani copiii și adolescenții se întâlnesc în prima zi din an la căminul cultural din comună, unde se distrează la Revelionul Copiilor.

Revelionul Copiilor din Scărișoara a fost organizat pentru al patrulea an la rând, participând peste 100 de copii și adolescenți, adică toți cei care au primit acordul părinților pentru a merge la petrecerea organizată de primărie doar pentru ei.

Deși organizatorii nu i-au putut desprinde cu totul de telefoane, le-au oferit, în schimb, ocazia să vorbească și în realitate, cei mai mulți cunoscându-se doar pe Facebook. Este ceea ce, spune primarul comunei, Liviu Tiugan, și-a și propus, cu patru ani în urmă, observând că adolescenții și tinerii relaționează greu.

„Pe vremea noastră, mi-aduc aminte, mergeam și la baluri, și la discoteci, frumoase, acolo în comună, frumos organizate, și socializam cu toții. Asta încerc să fac, să-i pun în comun, să socializeze. Marea mea problemă este că tinerii din ziua de astăzi trebuie să socializeze mai bine, să știe să-și vorbească unul altuia frumos, educat, să depășească, de exemplu aici, în mediul rural, zona asta a gustului de muzică. Da, e OK să-i placă și maneaua, pentru că așa aude de la părinți, dar e bine să audă și o muzică populară autentică, lucru pe care l-am făcut, o muzică bună“, a declarat primarul.

Cel mai mic participant are 3 ani

Intervalul în care copiii s-au bucurat să fie împreună a fost 14,00-18,00, petrecerea finalizându-se cu un foc de artificii. De buna dispoziție s-a ocupat un DJ din Caracal, care i-a delectat pe copii cu melodii din mai multe genuri. Cel mai mic participant a avut 3 ani, la petrecere venind, alături de primar și de unul dintre profesorii școlii din comună, și câțiva părinți care nu s-au îndurat să-și lase copiii singuri.
Copiii au avut confetti, voie bună, iar la final, deși încă nu se înserase, un foc de artificii doar pentru ei. În anii trecuți, la petrecerea specială au fost aduse și personaje de poveste, îndrăgite de fete și băieți deopotrivă, și chiar copiii s-au costumat în eroii preferați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS