13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProcurorul Horațiu Radu, demis de Dăncilă, candidat la șefia Parchetului General

Procurorul Horațiu Radu, demis de Dăncilă, candidat la șefia Parchetului General

Procurorul Horațiu Radu, adjunct al procurorului general, s-a înscris în cursa pentru șefia Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.
Răzvan-Horaţiu Radu este magistrat de carieră şi a fost numit în ianuarie 2013 agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, fiind demis în 2018 după ce a intrat în conflict cu Liviu Dragnea și cu fostul consilier al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov. Dragnea și Vâlcov l-au atacat deschis pe fostul agent guvernamental la CJUE, în 2018, pentru că acesta nu le-a dat aviz pentru acte normative care încălcau legislația europeană.
Horațiu Radu a fost demis din funcție de Viorica Dăncilă.

Anterior, în perioada 2011-2012, acesta a îndeplinit funcţia de subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene (ulterior Ministerului Afacerilor Europene), fiind şi Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene iar în perioada 2007-2011 cea de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Răzvan-Horaţiu Radu este doctor al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, specializarea drept penal şi a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror, activând succesiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (ca procuror stagiar), Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS