27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGelu Voican Voiculescu, lovit de un revoluționar în Piaţa Universităţii

Gelu Voican Voiculescu, lovit de un revoluționar în Piaţa Universităţii

Fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu a fost huiduit și lovit în Piaţa Universităţii, locul unde s-a desfăşurat un eveniment de comemorare a eroilor Revoluţiei. Incidentul a avut loc astăzi, când mai multe oficialităţi, printre care și preşedintele Klaus Iohannis, au depus coroane de flori pentru cinstirea eroilor Revoluţiei, la 30 de ani de sângeroasele evenimente din decembrie 1989. Potrivit Mediafax, Voiculescu a fost huiduit de oamenii prezenţi în centrul Capitalei. Ei au strigat: „Mi-ai omorât copiii, tu cu Iliescu”, „Criminalule!,
„Cum au tupeul să vii aici?”.

Ulterior, unul dintre revoluţionari l-a lovit în cap cu o cârjă pe Gelu Voican Voiculescu. Acesta din urmă a fost flancat de mai mulţi jandarmi și scos din piaţă.

Agresorul, căutat de jandarmi

Jandarmeria Bucureşti anunţă, într-un comunicat de presă, că se fac demersuri pentru a identifica persoana care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu.
„Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoana a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zona pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea
identificării agresorului”, transmite Jandarmeria Bucureşti.

Voiculescu, judecat în dosarul Revoluției


Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei. Acest dosar se află pe rolul Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS