19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIstanbul: O femeie a amenințat că aruncă avionul în aer

Istanbul: O femeie a amenințat că aruncă avionul în aer

-

O femeie a produs panică printre pasagerii unui avion care urma să decoleze de la Istanbul, după ce a amenințat că va arunca aeronava în aer, în timp ce ținea în mână Coranul, potrivit Daily Mail.

Scenele au avut loc, miercuri, la bordul unui avion care urma să decoleze de pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul și avea ca destinație aeroportul Ecran, din Ciprul de Nord.

Femeia, care purta ochelari de soare și o eșarfă albastră, ținea în mână un exemplar din Coran și a spus că face parte din gruparea FETO, pe care președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat-o că a organizat puciul eșuat din 2016.

“Sunt membră FETO și voi arunca în aer avionul”, a strigat femeia, potrivit Cyprus Mail.

În urma amenințărilor, femeia a fost imobilizată de pasageri și escortată în afara avionului. O echipă de securitate a investigat aeronava, care urma să decoleze către Cipru, însă nu a găsit nimic suspect la bord.

Imaginile filmate în cabină arată cum femeia imobilizată de pasageri. Ea ținea în mână Coranul și o fotografie a lui Fethullah Gulen, clericul musulman bănuit că se află în spatele mișcării FETO.
Femeia susținea că avea cinci dispozitive explozive, potrivit presei din Turcia.

Organizaţia Teroristă a adepţilor lui Fethullah (FETO) este numele dat de guvernul turc mișcării lui Fethullah Gülen. Acesta respinge însă acuzațiile și susținâne că el conduce o mișcare islamică pacifistă, cunoscută ca Hizmet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS