21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFurtuna Elsa face ravagii în Europa. Patru persoane au murit

Furtuna Elsa face ravagii în Europa. Patru persoane au murit

Vânturile violente și ploile torențiale au bătut azi noapte în Spania, Portugalia și Franța. Cel puțin patru oameni au murit, potrivit rfi.fr.

În Portugalia, un bărbat a murit într-un accident rutier cauzat de un copac care a căzut la sud de Lisabona. Un altul a fost ucis după ce o casă s-a prăbușit în centrul orașului Viseu. Un al treilea bărbat lipsea și el în aceeași zonă, salvatorii temându-se că ar fi fost măturat în timp ce-și conducea tractorul lângă un râu inundat.

În Spania, un bărbat a murit duop o alunecare de teren din nordul munților din Asturias, unde vânturile au ajuns la 160 de kilometri (100 de mile) pe oră, în timp ce un altul a fost ucis când un zid s-a prăbușit într-un parc din nord-vestul orașului Santiago de Compostela.

Vânturile furibunde au lăsat 140.000 de case fără energie electrică în sudul și estul Franței. Acoperişurile caselor au fost luate de vânt, iar copacii au fost smulşi din pământ. Panourile publicitare au căzut pe liniile electrice, au spus oficialii.

Nu au fost raportate victime. Serviciile de salvare și echipajele de întreținere au fost desfășurate în regiunile Auvergne, Bourgogne și Massif Central pentru a debloca drumurile și a instala prelate din plastic pe clădirile deteriorate.

Urmează Furtuna Fabien

Vântul în timpul furtunii Elsa a ajuns la 120 de kilometri pe oră în Saint-Etienne, în apropiere de Lyon, unde 17 oameni au trebuit să fie evacuați atunci când acoperișul unei clădiri a fost rupt. Mai multe școli au fost închise în valea Loarei.

Deși Furtuna Elsa a trecut în mare parte până vineri dimineață, legăturile de transport maritim și Spania din strâmtoarea Gibraltar au rămas suspendate.
După Elsa, în aceste zone se pare că o să se abată furtuna Fabien, care aduce vânturi mai mari și ploi torențiale în Spania, Portugalia și vestul Franței.

Serviciul meteorologic Meteo France a emis alerte la vânt ridicate și a avertizat despre inundații potențiale din cauza ploilor abundente și alerte de avalanșe pentru unele părți din Alpi.
Ministerul de Externe de la București a emis o avertizare de călătorie pentru Departamentul Alpes Maritimes, dar și pentru zonele aflate la frontiera cu Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS