6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFac puşcărie pentru trafic de cocaină

Fac puşcărie pentru trafic de cocaină

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat definitiv două persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc (cocaină). Femeia care a trimis drogurile din Germania a primit o pedeapsă de 5 ani şi 9 luni de închisoare. Bărbatul care urma să ridice cocaina de la o firmă de curierat a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare.

Cercetările în acest dosar au fost începute în 2017, când ofiţerii BCCO Craiova au aflat că un bărbat aducea cocaină din Germania. Drogurile trimise din Germania erau vândute în Craiova.
„În fapt, inculpatul D.I.Ş. a comercializat cocaină pe raza municipiului Craiova, droguri de mare risc ce le procura din Germania și le introducea în țară disimulate în colete“, au susţinut anchetatorii.
Un astfel de colet a fost trimis din Hamburg pe 30 august 2017, pe numele unui amic al inculpatului.

„La data de 30.08.2017, inculpata R.M.F. a expediat din Hamburg, Germania, trimiterea poștală (colet) conținând, disimulat într-o cutie din metal inscripționată
”MAGICO KAFFEE” de 200 de grame, cantitatea de 9,40 grame cocaină“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT.

Coletul a ajuns în țară pe 7 septembrie, cu o firmă de curierat.

Flagrant la firma de curierat

Două zile mai târziu, oamenii legii au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Pe 9 septembrie, inculpatul a mers cu un amic să ridice coletul de la sediul firmei de curierat. „Martorul a coborât din autoturism și a intrat în incinta sediului firmei de coletărie pentru a ridica trimiterea poștală (…). Observând că martorul întârzia cu coletul, inculpatul D.I.Ș. a părăsit în grabă zona autogării cu autoturismul, pe care, la scurt timp, l-a abandonat pe Calea București. În acest interval de timp, lucrătorii de poliție l-au oprit și legitimat pe martorul care avea asupra sa trimiterea poștală“, au mai precizat oamenii legii.
În coletul trimis din Germania a fost descoperită cantitatea de 9,40 grame de cocaină.

Condamnaţi pentru trafic de droguri

În octombrie 2017, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de mare risc.
În timpul procesului, inculpata şi-a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecată în baza procedurii simplificate. În schimb, inculpatul a uzat de dreptul la tăcere.
În martie, anul acesta, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dat o primă sentinţă în acest dosar.
Femeia care a trimis drogurile a primit o pedeapsă de cinci ani, nouă luni şi zece zile de închisoare. Din pedeapsa primită se scade perioada petrecută în arest preventiv şi la domiciliu. „Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei Răcilă Mihaela Florentina, perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu de la 18.09.2017, la data de 25.02.2018“, au hotărât judecătorii doljeni.

Fac puşcărie pentru trafic de cocaină


Inculpatul a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru faptele comise. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea cocainei.
„Dispune confiscarea de la inculpatul Didu Ioan Ştefăniţă a cantităţii de 9,29 grame de cocaină, rămasă în urma procesului de analiză, depusă la camera de corpuri delicte a IGPR“, se arată în hotărârea instanţei.

A urmat apelul, iar marţi, pe 17 decembrie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Instanţa a respins apelurile formulate de inculpaţi, aşa că aceştia rămân cu pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS