14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGrefierii craioveni resping tăierea pensiilor de serviciu

Grefierii craioveni resping tăierea pensiilor de serviciu

Mai multe sindicate care reprezintă personalul auxiliar din instanţe şi parchete au declanşat, ieri, acţiuni de protest. Nemulţumirile au vizat proiectul de lege care priveşte abrogarea legilor speciale, printre care şi cele ale magistraților şi personalului auxiliar. Acest proiect de lege a fost, ieri, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, însă nu a mai fost dezbătut.

Tot ieri, sindicatele care reprezintă personalul auxiliar au declanşat primele acţiuni de protest.


„Informăm public că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, au transmis sindicaliştii.

Astfel, miercuri, începând cu ora 10, personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor şi parchetelor şi-au întrerupt activitatea. Au fost închise arhivele și registraturile și au fost suspendate ședințele de judecată.

Sindicalişti au atras atenţia că personalul auxiliar nu beneficiază de pensii speciale. „Personalul auxiliar de specialitate din instanțe și parchete nu beneficiază de pensie specială, ci de pensie de serviciu, ca recompensă a zecilor de ani în care și-a desfășurat activitatea în slujba justiției, într-un regim de interdicții și incompatibilități pe care alte categorii profesionale nu îl au, însă, beneficiază de pensie specială”, spun sindicaliştii.

Grefierii craioveni resping tăierea pensiilor de serviciu


„Aceasta reprezintă o primă formă de protest care va conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete”, au mai precizat sindicaliştii.
Proteste au fost şi la Craiova, la instanţe şi parchete.

A protestat şi personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Dolj.


De altfel, reprezentanţii personalului auxiliar din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au precizat pentru GdS că vor continua protestele iniţiate de sindicate.
„Personalul auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, mebrii ai Sindicatului Dicasterial, va adopta măsurile de protest stabilite de către acesta, la nivel naţional”, au transmis membrii de sindicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS