20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAustralia: Incendii devastatoare în apropierea orașului Sydney

Australia: Incendii devastatoare în apropierea orașului Sydney

În sudul Australiei a fost decretată stare de urgență din cauza incendiilor. Peste 100 de incendii fac ravagii în apropierea orașului Sydney, potrivit The Guardian.

Mai mult de jumătate ard necontrolat iar cel mai mare oraș australian este sufocat de nori toxici. Impunerea stării de urgență, care rămâne în vigoare cel puțin o săptămână, a venit pe fondul unor condiții meteo catastrofale.

Există rapoarte neconfirmate despre o casă distrusă la Bilpin de la incendiul Gospers Mountain și se tem că numărul real de case pierdute în apropiere de Balmoral și Bargo va fi mult mai mare.

În prezent, focurile amenință vieți și locuințe în Munții Albaştri, la est de Sydney. Avertizările de urgență rămân în vigoare pentru Gospers Mountain, în jurul Bilpin și Green Wattle Creek Fire, în jurul Balmoral și Bargo. Suprafața estimată este de 417.000 ha. Trei pompieri au fost răniţi în apropiere de Bargo şi sunt în spital.

Temperatura maximă medie de miercuri a fost de 41,9 ° C, care este cu un grad mai cald decât recordul precedent pentru cea mai caldă zi din Australia, care a fost stabilită marți.
Actualul sezon al incendiilor, unul dintre cele mai grave din istorie, a debutat in septembrie. De atunci 6 oameni au murit și peste 750 de case au fost făcute scrum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS