19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat pentru trafic de minori

Doljean arestat pentru trafic de minori

Procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea preventivă a unui bărbat de 31 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi de persoane. Suspectul este din comuna doljeană Dobroteşti.

Anchetatorii spun că suspectul ar fi exploatat sexual mai multe tinere, în Italia. Printre victime s-ar fi aflat şi minore, de unde şi acuzaţia de trafic de minori.

„În urma a două percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Craiova, a fost depistat un bărbat bănuit că ar fi exploatat sexual mai multe tinere, în Italia. Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu anul 2018, bărbatul respectiv ar fi racolat şi exploatat sexual, în Italia, mai multe tinere, printre care şi o tânără, de 27 de ani, din judeţul Dolj”, au precizat oamenii legii.

Aceştia din urmă au mai explicat că, în urma colaborării cu autorităţile din Italia, victima a fost salvată.
„La data de 14 noiembrie, în urma cooperării dintre organele judiciare din România și Italia, tânăra în cauză a fost identificată și scoasă din mediul infracțional unde era obligată să se prostitueze, aceasta revenind ulterior în ţară”, au mai transmis oamenii legii.

Doljean arestat pentru trafic de minori

Suspectul a fost reţinut pe data de 13 decembrie, în baza unei ordonanţe emise de procurorii DIICOT. Ulterior, bărbatul de 31 de ani a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

„Bărbatul a fost reţinut, iar pe numele său a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori”, au susţinut anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS