5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomân arestat pentru o fraudă cu criptomonede. Prejudiciu: aproape 800 de milioane de dolari

Român arestat pentru o fraudă cu criptomonede. Prejudiciu: aproape 800 de milioane de dolari

Un român din Germania a fost arestat pentru implicarea într-o fraudă cu criptomonede, de 722 de milioane de dolari și riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Pe lângă român, alți trei suspecți au fost arestați în SUA, în timp ce un al patrulea a reușit să scape.

Membri grupului au păcălit mai multe persoane să investească într-o companie care mina 
criptomonede, cu promisiunea că vor obține profituri uriașe. În realitate doar o mică parte era investită, iar restul banilor erau împărțiți de membri grupării, potrivit romania-insider.com.

“Cei arestați astăzi sunt acuzați că au folosit scheme elaborate pentru a atrage mii de victime să investească în compania lor de minat crptomonede, cu promisiunea unor profituri uriașe. Suspecții au făcut sute de milioane de dolari prin recrutarea continuă de noi investituri, pe parcursul mai multor ani, în timp ce și-au împărțit banii cu generozitate”, a declarat Paul Delacourt, directorul-adjunct al FBI Los Angeles.

Bărbatul deține o companie IT în Reșita, care se ocupă cu minarea de criptomonede. În același timp, acesta este angajat al unei companii cu același profil, din Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS