Acasă Eveniment Zeci de răniţi în urma unei explozii în oraşul est-german Blankenburg

Zeci de răniţi în urma unei explozii în oraşul est-german Blankenburg

-

În oraşul est-german Blankenburg a avut loc o explozie produsă într-un bloc de locuinţe. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite, a anunţat poliţia, potrivit agrerpres.ro.

Blocul de locuințe are cinci etaje. Autoritățile au trimis mai multe elicoptere în zonă pentru a transporta răniții la spitalele din zonă, potrivit presei germane. Persoanele din clădire au fost evacuate, a precizat Uwe Becker, purtător de cuvânt al poliţiei. „Nu este exclus să existe mai mulţi răniţi“, a adăugat el. Deocamdată, nu se cunosc cauzele exploziei.

În apropierea blocului se află o şcoală primară şi o creşă

Într-o fotografie postată pe Twitter de poliţie se poate vedea fum ieşind de pe ferestrele unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc datând din timpul fostei Republici Democrate Germane (Germania de Est).


Explozia s-a produs la puţin timp după ora locală 9.00 (8.00 GMT) într-un bloc situat la periferia oraşului Blankenburg. În apropiere se află o şcoală primară şi o creşă. Cei aproape 100 de copii aflaţi în creşă au fost mutaţi în alte locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

Şoferul care a distrus Urgenţa cu maşina, condamnat definitiv

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pe bărbatul care a trecut cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).