17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomâni arestaţi în Marea Britanie pentru trafic de persoane

Români arestaţi în Marea Britanie pentru trafic de persoane

Nouă persoane au fost arestate și 11 femei au fost salvate în timpul unor raiduri efectuate marţi seară în bordeluri suspecte, potrivit BBC.
Poliția a descins în 15 locaţii unde au găsit femei din România şi Ungaria despre care se crede că sunt victime ale exploatării sexuale.
Căutările, în Luton, au fost parte a unei investigații asupra traficului de ființe umane, exploatarea și sclavia modernă.
Tinerele, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, erau exploatate sexual de o reţea de trafic de carne vie,condusă de mai mulţi români, potrivit BBC.
Autorităţile britanice precizează că victimele nu vorbeau deloc engleză şi au fost duse într-un adăpost.
Raidurile fac parte din Operaţiunea Thame a serviciilor de informaţii britanice şi au fost implciaţi 150 de poliţişti. Ofiţerii au confiscat sume importante de bani.

În Luton a crescut numărul cazurilor de trafic de carne vie

Potrivit inspectorului Jim Goldsmith, tinerele sunt convinse să meargă în Marea Britanie în baza unor contracte la locuri de muncă bine plătite, însă acesta este doar un pretext.

“Este doar vârful icebergului. Am văzut o creştere dramatică a cazurilor de trafic de carne vie în Luton în ultimele 8-9 luni, unde au fost deschise mai multe bordeluri. Încercăm să scoatem femeile din acest mediu şi să le oferim oportunitatea de a ieşi din această viaţă şi să le ducem înapoi familiilor lor”, a declarat acesta.
Jim Goldsmith a spus că unor femei li se oferă contracte pentru a veni în Marea Britanie pentru a lucra într-un loc de muncă adecvat, dar „din păcate nu este așa”, iar atacurile au fost „vârful aisbergului”.

Cei arestați:

  • Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a fost reținut suspiciunea de trafic de persoane.
  • Un bărbat și două femei, în vârstă de 30 de ani, au fost arestați sub suspiciunea de a ține un bordel.
  • O femeie în vârstă de 20 de ani este reținută sub suspiciunea de spălare de bani
  • Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de spălare de bani, deținerea unei arme de foc și agresarea unui lucrător de urgență.
  • Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a fost reținut suspiciunea de deținere a unei arme de foc.
  • Un bărbat și o femeie, în vârstă de 20 de ani, sub suspiciunea de a ține un bordel.
SursaBBC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS