30.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 august, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Franța: Continuă greva generată de reforma pensiilor

Franța: Continuă greva generată de reforma pensiilor

Sindicatele din Franţa resping reforma pensiilor prezentată, ieri, de premierul Edouard Philippe și sunt hotărâte să continue greva.
Guvernul de la Paris susține că măsura nu se va aplica decât persoanelor născute în 1975 şi după, o concesie făcută sindicatelor.
Nici guvernanţii, nici sindicaliştii din Franța nu dau semne că ar accepta un compromis.

„A venit timpul pentru sistemul universal. Cel al regimurilor speciale s-a încheiat” spune premierul francez Edouard Philippe, făcând referire la numeroasele „regimuri speciale” care le permit în prezent angajaţilor din anumite profesii din Franţa să iasă mai repede la pensie.

În noua formă – reforma nu va viza decât „generaţia care va avea 18 ani în 2022„, pentru cei care intră în activitate, iar dintre cei care sunt deja în activitate nu vor fi vizaţi decât cei născuţi în 1975 şi după.

Totuși – sindicatele nu par convinse de această concesie și au anunțat prelungirea grevei masive ce paralizează o mare parte din Franţa de aproape o săptămână.

„Tranziţia va fi progresivă” spre un sistem universal de pensii, care urmăreşte să fuzioneze cele 42 de sisteme existente în prezent în Franţa, a promis Philippe care adăugat că „nu există o agendă ascunsă”.

De cealaltă parte – liderii de sindicat susțin că aceste anunţuri dau „în continuare” dovadă de „numeroase insuficienţe„.

În aceste condiții – sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în circulaţia feroviară, urbană şi interurbană, în reţeaua rutieră, precum şi în orarul zborurilor operate de companiile aeriene.
Ministerul de Externe de la București a transmis o avertizare de călătorie. Greva din transporturile publice din Franţa va fi prelungită până vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Rusia raportează peste 5.200 de noi cazuri de...

Autorităţile ruse au raportat sâmbătă 5.212 de...

ȘTIRI GdS

Germania: 7 județe din România au intrat pe lista...

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii zilei de vineri, autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca...

Tânără însărcinată, moartă după ce s-a infectat cu coronavirus

O tânără în vârstă de 33 de ani din comuna Cetatea de Baltă, însărcinată în 24-25 de săptămâni, confirmată ca fiind infectată...
00:02:46

VIDEO:Catastrofă aviatică în India. Un avion cu aproape 200...

Un avion Boeing 737 care aparține companiei Air India s-a prăbușit la aterizare, vineri, în statul indian Kerala ,sud-estul Indiei. Din primele...
00:00:20

Percheziţii efectuate în Craiova şi Olt la persoane bănuite...

Oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Craiova au efectuat patru percheziţii în Craiova şi una în comuna Osica, judeţul Olt, la locuințele...

Minoră dispărută, căutată de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast au fost sesizați cu privire la faptul că, Burtea Diana-Rebeca, în vârstă de 14...

Un bărbat vindecat de COVID-19 a murit la două...

Un pacient în vârstă de 84 de ani, din comuna Văgiulești, județul Gorj, tratat de coronavirus în spitalul suport pentru COVID-19, din...