21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul președinte al Transelectrica, Marius Carașol, trimis în judecată

Fostul președinte al Transelectrica, Marius Carașol, trimis în judecată

Fostul președinte al Transelectrica, Marius Carașol, a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Marius Carașol a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luna trecută. El este acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals şi înşelăciune, după ce acesta că și-a falsificat diploma de inginer. A folosit diploma de inginer seria D nr. 0286614 la angajarea la General Electro Proexim. Diploma de inginer falsă a fost depusă şi la cererea de angajare la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA.

Potrivit procurorilor, Caraşol a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice.
Procurorii au propus instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului preventiv luată față de inculpat, precum și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator instituit asupra a două imobile și a unui cont bancar.
Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 București, spre competentă soluționare.

Ascensiune fără studii

Marius Carașol are 45 de ani, s-a născut într-o comună din Teleorman și până în anul 2006, a fost electrician cu studii medii.
În mai, anul trecut, a devenit directorul sucursalei Transelectrica din București, în urma unui concurs. Candidații erau obligați să depună la acel moment și diploma de inginer în domeniu, altfel nu se puteau înscrie.

Marius Carașol a depus la dosar o diplomă de licență scrisă de mână, pentru cursuri la seral obținută chipurile în 2006 cu notă de absolvire 9,40.

În acest timp a încasat un salariu de director, iar în decembrie anul trecut, a fost numit la vremea aceea de ministrul Nicoale Bădălău chiar președintele Transelectrica. Indemnizația prevăzută în contract 31.000 de lei.

Problema e că diploma nu a fost emisă niciodată de Universitatea Politehnica, reprezentanții acesteia confirmând că Marius Carașol nu și-a încheiat niciodată studiile și că actul depus de fostul președinte la dosarul său de angajare e cel mai probabil un mare fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS