17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSUA: Șase morți după un atac armat de două ore

SUA: Șase morți după un atac armat de două ore

-

Un ofițer de poliție și trei civili au fost uciși, marţi după amiază, în timpul unui schimb de focuri în Jersey City. Doi suspecți au fost ucişi, potrivit autorităţilor, citate de NBC.

Atacul armat a durat peste două ore în centrul Jersey City, un oraş din New Jersey învecinat cu New Yorkul.
Potrivit oficialilor forțelor de ordine, atacul a început când un detectiv a văzut un camion U-Haul. Detectivul Joseph Seal avea informaţii că că respectivul camion fusese implicat într-o anchetă care viza uciderea unui şofer de tir în weekend în Bayonne. Când ofițerul s-a apropiat, unul dintre suspecţi a ieșit din dubă şi l-a împuşcat pe ofiţer.
Ofițerul a murit din cauza rănilor suferite. Tată al unui copil de 5 ani, detectivul Joseph Seal a fost ucis „în timp ce încerca să-i prindă pe „băieții răi”, într-un cimitir de pe Avenue Garfield, a declarat șeful poliției din Jersey City, Michael Kelly.
Alţi doi poliţişti au fost răniţi, a precizat el într-o conferinţă de presă cu primarul oraşului, subliniind că informaţiile sunt încă “preliminare” şi că ancheta va dura.

Filmul atacului

Dacă atacul armat a început într-un cimitir, suspecţii s-au deplasat apoi “foarte rapid şi încontinuu în cartier” timp de mai multe ore, a adăugat Michael Kelly.

Nu se ştie motivul atacului armat care a transformat o zonă rezidenţială din Jersey City într-o scenă de război mai multe ore. Sute de poliţişti veniţi din întreg statul New Jersey şi de la New York s-au desfăşurat pe străzi. Aceştia erau înarmaţi până în dinţi. Zeci de ambulanţe au fost trimise pe mai multe străzi, conform unui fotoreporter al AFP aflat la faţa locului.

Cei doi suspecţi s-au refugiat ulterior într-o băcănie, unde atacul armat a continuat. Acolo au fost găsite, după schimburi de focuri de peste două ore, corpurile celor doi suspecţi şi a trei civili, a mai afirmat Michael Kelly, fără alte precizări în legătură cu aceste trei victime.

SursaNBC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS