22.8 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoeşti a avut loc miercuri, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.

„Am venit special la Bratovoești pentru a saluta finalizarea investiției pe care primăria a realizat-o aici, cu atât mai mult cu cât această clădire a aparținut Consiliului Județean Dolj. S-a investit aici o sumă de 2,1 milioane de lei și merită evidențiat faptul că fondurile au fost asigurate prin PNDL II, un program guvernamental absolut special, pe care îl doresc continuat, întrucât a reprezentat unul dintre cele mai importante instrumente financiare pe care le-a avut la dispoziție județul nostru. Mă bucur, de asemenea, pentru deschiderea unei noi structuri de evidență a persoanelor și iată că, de acum înainte, locuitorii din Bratovoești își pot obține actele de identitate chiar aici, în comună. Totodată, de serviciile oferite prin intermediul policlinicii și al cabinetelor medicale din acest dispensar beneficiază și persoanele din localitățile învecinate – Teasc, Rojiște sau Mîrșani“, a declarat Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa fiind prezent la inaugurarea dispensarului.

Vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile care nu a lipsit nici el de la eveniment, a subliniat implicarea autorităților locale din Bratovoești în accesarea fondurilor nerambursabile pentru inițiative care contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea comunei.

„Sunt încântat să fiu alături de dumneavoastră și vă felicit pentru faptul că ați dus la bun sfârșit această investiție. Domnul primar Ion Oancea se numără printre cei care au obținut finanțare pentru cele mai multe proiecte, atât prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cât și din fonduri europene“, a afirmat Cosmin Vasile.

Ce a declarat primarul comunei

La rândul său, primarul comunei Bratovoești, Ion Oancea, a precizat:

„Este o investiție importantă, realizată din fonduri provenite în cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin intermediul PNDL, dar și printr-o contribuție proprie a comunei Bratovoești. Clădirea dispensarului a fost complet reabilitată, fiind adusă la standarde moderne, iar cei care lucrează aici au asigurate toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea în mod corespunzător“.

Ce suprafaţă are clădirea

Proiectul „Modernizare dispensar uman în comuna Bratovoești“ are o valoare totală de 2.170.000 de lei, din care 1.600.000 de lei reprezintă finanțarea de la bugetul de stat, prin PNDL II, diferența fiind asigurată de la bugetul local.

Clădirea, cu o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, include spații pentru o policlinică, o farmacie, un laborator de analize medicale, cabinete pentru medicină de familie și stomatologie, bibliotecă, arhivă, precum și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A rămas fără un picior după ce a fost...

Bărbatul susţine că medicii de la Slatina nu i-au acordat ajutor medical după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.

ȘTIRI GdS

A rămas fără un picior după ce a fost...

Bărbatul susţine că medicii de la Slatina nu i-au acordat ajutor medical după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, închis din cauza...

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa a fost declarat focar de COVID-19 şi a fost închis marţi, în urma confirmării a 39...

Aleksei Navalnîi a ieşit din spital

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, considerat unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului, a fost externat din spitalul din Berlin unde a...

Un rus care se credea reîncarnarea lui Iisus Christos,...

Un rus care conducea de trei decenii o sectă cu mii de adepţi ce vedeau în el reîncarnarea lui Iisus Christos a...
00:00:37

Incendiu puternic în zona Elpreco din Craiova

În această dimineaţă a izbucnit un incendiu puternic la un depozit de deşeuri din zona Elpreco din Craiova. Potrivit primelor informaţii oferite...

Biciclist accidentat mortal la Cătunele

Un biciclist a murit aseară, după ce a fost lovit de un autoturism în comuna gorjeană Cătunele. Din...