12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu de mari dimensiuni la o uzină de reciclare a deşeurilor industriale în apropiere de Barcelona

Incendiu de mari dimensiuni la o uzină de reciclare a deşeurilor industriale în apropiere de Barcelona

Miercuri, în apropiere de Barcelona, s-a declanşat un incendiu de mari dimensiuni la o uzină de reciclare a deşeurilor industriale. Acesta a determinat activarea planului de urgenţă chimică. Autorităţile au sfătuit bătrânii, copiii şi persoanele bolnave să rămână în case, potrivit agenţiei EFE.

Incendiul s-a declanşat în primele ore ale dimineţii într-un poligon industrial din localitatea Montornes de Valles, la circa 30 de kilometri nord de Barcelona, potrivit Protecţiei Civile spaniole.
Protecţia civilă le recomandă cetăţenilor să nu se apropie de locul incendiului, iar persoanelor vulnerabile, respectiv bătrânii, copiii şi cei care suferă de afecţiuni respiratorii să rămână în case.

Au fost evacuaţi muncitorii din companie şi 250 de persoane care lucrau în poligonul industrial

Incendiul, care a produs o coloană înaltă de fum, s-a declanşat în perimetrul companiei Ditecsa Centre Derpin. Aceasta are ca obiect de activitate tratarea şi valorificarea reziduurilor industriale periculoase sau inofensive, precum şi distilarea şi tratarea solvenţilor.
Incendiul a impus evacuarea lucrătorilor din companie şi a 250 de persoane care muncesc în poligonul industrial. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS