10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentEliberarea lui Dragnea din închisoare, în dezbaterea Instanței Supreme

Eliberarea lui Dragnea din închisoare, în dezbaterea Instanței Supreme

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate, marţi, cererea depusă de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, sentință primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care acesta a apelat, anume recursul în casaţie.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse, anume Floarea Alesu, care a fost director al DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct.

La 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă, judecătorii găsindu-l vinovat de instigare la abuz în serviciu, amintește Agerpres.

Potrivit rechizitoriului, în schimbul unor foloase necuvenite, Floarea Alesu a le-a menținut ilegal în posturi pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a acuzat DNA.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman și a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute la DGASPC Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS