10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn mort, mai mulţi dispăruţi, după erupţia unui vulcan

Un mort, mai mulţi dispăruţi, după erupţia unui vulcan

-

O persoană a murit şi mai multe au au fost date dispărute după ce un vulcan a erupt în Noua Zeelandă, potrivit BBC. În jur de 100 de persoane au fost surprinse în apropiere.

Vulcanul Whakaari a erupt, luni, aruncând în aer o coloană masivă de fum și pietre. Turiștii au fost văzuți mergând pe marginea craterului din Insula Albă, cu câteva momente înainte de erupție. Poliția a spus că 23 de persoane au fost salvate, dar au avertizat că numărul morților ar putea crește.

Insula Albă, cunoscută și sub numele de Whakaari, se află în largul coastei insulei de Nord. Este unul dintre cei mai activi vulcani din Noua Zeelandă.
În ciuda acestui fapt, insula este o destinație turistică, cu tururi frecvente de o zi și zboruri de agrement.
Căutata destinație turistică, mica Insulă Albă este situată pe una dintre cele mai active zone seismice din regiune.

Forţle de salvare încearcă să găsească persoanele dispărute

Michael Schade, turist, care se afla într-o barcă plecând după un tur de dimineață, a filmat explozia. pe filmare se vede o ploaie groasă de cenușă și fum deasupra muntelui.Un alt grup de turiști poate fi văzut așteptând să fie salvat de pe insulă.

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat că există „un număr” de turiști pe insulă sau în jurul său, atât din Noua Zeelandă, cât și din alte ţări
„Știu că există o imensă de îngrijorare pentru cei care au oameni dragi pe insulă. Pot să-i asigur că poliția face tot ce poate”, a spus ea.
Ea a spus că poliția a lansat o operațiune de căutare și salvare, dar căderea cenușei împiedică încercările de a ajunge la faţa locului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Câinii fără stăpân, miză între Primăria Craiova şi ONG-uri...

Războiul pentru câinii fără stăpân continuă în instanţă între...

ȘTIRI GdS