Acasă Eveniment Olt. Incendiu la o casa din Balș

Olt. Incendiu la o casa din Balș

-

O locuință a fost distrusă aproape în totalitate din cauza unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă. Incendiul s-a produs la o casa din Balș.


Evenimentul s-a produs în această după-amiază, în orașul Balș, strada Popa Șapcă, iar pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Balș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. 


La sosirea echipajelor, locuința, cu suprafața de aproximativ 30 de metri pătrați, compusă din două camere, ardea generalizat. 
Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră. 
Au ars mobilier, materiale textile, tavanele celor două camere de locuit și acoperișul casei, pe circa 30 de metri pătrați. 

Jarul cazut din soba ar fi produs incendiul


Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire. 
Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, recomandăm cetăţenilor să monteze pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de aproximativ 0,50 x 0,70 m.

Pompierii mai sfatuiesc cetatenii să nu introducă în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul. De asemenea, oamenii trebuie să nu lăse uşa de la focar deschisă, să nu supraîncălzească sobele, să nu folosească sobe sau alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizaţii.

Este necesar și să supravegheze permanent mijloacele de încălzire pe timpul funcţionării.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nivelul de energie fizică și mentală este foarte ridicat astăzi şi vă puteţi simți neliniștit toată dimineața. Sunt posibile cumpărături, vizite...