13.8 C
Craiova
joi, 1 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Şoferul de microbuz școlar care a agresat sexual o elevă - dosar redeschis

Şoferul de microbuz școlar care a agresat sexual o elevă – dosar redeschis

S-a redeschis urmărirea penală în cazul șoferului de microbuz din Dobrun, județul Olt, care a pipăit o elevă și i-a făcut propuneri indecente. Judecătoria Caracal a admis cererea.

Șoferul de microbuz școlar din comuna Dobrun, județul Olt, acuzat de o elevă că a pipăit-o și i-a propus să o învețe „să iubească cu adevărat“ va fi cercetat penal în cauza care s-a închis în luna august. Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus redeschiderea urmăririi penale, după ce mama fetei a contestat ordonanța de închidere a dosarului. În 28 noiembrie 2019, Judecătoria Caracal a admis această cerere de redeschidere.

Familia fetei are încredere că se poate face dreptate

Familia fetei a primit cu bucurie vestea și speră ca „de data aceasta să se facă cercetări cu adevărat“. Laura Barbu, mama fetei agresate, a declarat că are încredere că se poate face dreptate. „Trebuie să se facă dreptate și pentru noi, chiar dacă el are bani și relații. Lumea mă întreabă ce câștig eu făcând asta. O fac pentru liniștea copilului meu. Nu vreau altceva. Suntem oameni simpli, dar îmi iubesc copilul ca pe ochii din cap. Vreau să se știe că ea nu a greșit cu nimic. Să știe și lumea că și alte fete au pățit același lucru. Sper ca fetele care au declarat ce s-a întâmplat să nu se răzgândească și să-și mențină declarațiile“, a declarat Laura Barbu.

Dosarul, deschis ca urmare a plângerii fetei în primăvara acestui an

Dosarul în care șoferul de microbuz școlar, Mihai Nicolae, un bărbat care se apropie de pensie, este cercetat penal a fost deschis ca urmare a plângerii fetei în primăvara acestui an. La început, oamenii legii de la Postul de Poliţie din comună au tergiversat cercetările. Când dosarul, în cele din urmă, a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, victima ar fi avut parte de o atitudine ostilă din partea procurorului de caz, a lăsat mama fetei să se înțeleagă. S-a încercat chiar să se insinueze că „fata a avut și ea vină“ și că „dacă a primit ciocolata, înseamnă că i-a plăcut“.

Părinții au făcut eforturi pentru ca fata să fie consiliată psihologic

Părinții fetei pe care bărbatul a încercat să o rețină în magazinul acestuia și să o pipăie au făcut eforturi foarte mari pentru ca fata să beneficieze de consiliere psihologică. Aceştia au plătit ședințe de psihoterapie la Craiova. În sprijinul spuselor fetei, procurorul care s-au ocupat inițial de caz a înregistrat și declarațiile altor fete. Una dintre acestea a redat episoade în care bărbatul care le-ar fi putut fi bunic încerca să le descheie pantalonii și să le atingă zonele intime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cine va face „cărţile“ la Consiliul Judeţean Dolj?

PSD nu mai deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. O va putea reface până la urmă în noul legislativ 2020-2024?

ȘTIRI GdS

Cine va face „cărţile“ la Consiliul Judeţean Dolj?

PSD nu mai deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. O va putea reface până la urmă în noul legislativ 2020-2024?

Cum ne îmbolnăvim fără o cauză medicală. Prof. univ....

Ne putem îmbolnăvi în lipsa unei cauze medicale? Răspunsul, deşi pare surprinzător, este da. Putem manifesta simptome specifice unei boli din cauza...
00:00:30

Soţ şi soţie, răniţi într-un autoturism răsturnat pe DN6

Două persoane, soţ şi soţie, au fost rănite în urma unui accident produs ieri, în localitatea doljeană Răcari.

Ping-pong cu elevii de la Colegiul „Carol I” din...

Ping-pong cu elevii de la Colegiul "Carol I" din Craiova

Orban anunță acțiuni de control în toată țara din...

Premierul Ludovic Orban anunță controale în toată țara pentru a se verifica respectarea măsurilor anti-Covid și susține că numărul cazurilor a crescut...

Coronavirus: Guvernul olandez îşi schimbă poziţia şi recomandă măştile...

Guvernul olandez şi-a schimbat miercuri poziţia de până acum de a se opune purtatului măştii de protecţie în spaţiile publice, decizia venind...