-4.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 ianuarie, 2020
Acasă Eveniment 12 percheziţii în Mehedinţi şi alte 4 judeţe la traficanţi de droguri

12 percheziţii în Mehedinţi şi alte 4 judeţe la traficanţi de droguri

-

Procurorii DIICOT Caraş Severin au efectuat 12 percheziții domiciliare în Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat.

Acest grup format din 17 persoane este specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc și spălare de bani.

În perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate peste 5,5 tone de cannabis.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 24 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise.
În cauză, au fost puse în executare 7 mandate de aducere și trei mandate europene de arestare.
La activități au participat și 4 ofițeri de poliție francezi și ofițerul de legătură francez la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce se au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS