30.6 C
Craiova
vineri, 3 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Ninsori abundente în Statele Unite

Ninsori abundente în Statele Unite

Milioane de americani se luptă cu ninsorile şi nămeții pe ambele coaste ale Statelor Unite. Zăpada a depășit în unele regiuni din est jumătate de metru și au fost înregistrate o mulţime de accidente rutiere, cu numeroşi răniţi.
Mii de americani au rămas blocați cu orele pe aeroporturi după ce și cursele aeriene au avut întârzieri mari.
Ninsorile abundente i-au luat prin surprindere pe locuitorii de pe coasta de est a Statelor Unite, iar în statul New York a fost decretată stare de urgență, după ce omătul a depășit 50 de centimetri.

Nu au lipsit accidentele pe şosele. Mai multe persoane au fost rănite după ce un autobuz cu 30 de pasageri s-a ciocnit de un camion cu remorcă pe o autostradă din statul New York.

În Boston, Massachusetts, școlile au fost închise pentru că sunt așteptate noi ninsori, iar zăpada ar putea depăși 20 de centimetri.
Furtunile de zăpadă i-au determinat pe oficialii americani să facă un apel public şi să-i roage pe şoferi să-și lase mașinile acasă și să utilizeze transportul în comun.
Charlie Baker, Guvernatorul de Massachusetts: „Am avut câteva accidente grave în mai multe locuri din Massachusetts, în special în centrul și sudul statului Massachusetts iar acestea au, în mod cert, legătură cu situația drumurilor”.
Nici transporturile aeriene nu au fost scutite de probleme. Aproape 800 de zboruri de pe aeroporturile situate în Estul Statelor Unite au fost anulate sau amânate.
În faţa atâtor probleme, americanii au dat năvală în magazine, în căutare de lopeţi pentru zăpadă.
Este iarnă grea până şi în însorita Californie. În regiunile muntoase ale statului de pe coasta de Vest a Americii stratul de zăpada a ajuns să măsoare un metru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

ȘTIRI GdS

Elevii aflați în practică la Jandarmeria Mehedinți au terminat...

13 elevi de la Școala Militară de Subofițeri ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani au efectuat primul modul al stagiului de practică pe segmentul...

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

Caniculă şi instabilitate până luni

Administraţia Naţiională de Meteorologie a anunţat că până sâmbătă dimineaţă la ora 6.00 este cod galben de instabilitate atmosferică în regiunile intracarpatice,...

Românii trebuie să stea în izolare când merg în...

Românii trebuie să stea în izolare când merg în Marea Britanie, care a publicat lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai...

A decedat secretara Colegului Tehnic Motru

Secretara Colegiului Tehnic Motru a decedat. Femeia avea 55 de ani și nu s-a mai prezentat la unitatea de învățământ. Colegii acesteia...
00:00:53

Myanmar: 162 de morți după prăbușirea unei mine de...

Echipele de salvare au reluat vineri, pe o ploaie torenţială, operaţiunile de căutare şi recuperare a trupurilor neînsufleţite după accidentul survenit la...