10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn caşalot a murit cu 100 de kg de deşeuri în stomac

Un caşalot a murit cu 100 de kg de deşeuri în stomac

Un caşalot a murit după ce a eşuat pe insula scoţiană Harris cu 100 de kg de deşeuri în stomac. Plase de pescuit, frânghii, curele de ambreiaj, pungi și căni de plastic au fost printre elementele descoperite într-o masă compactată.

Experții au spus că nu a fost clar deocamdată dacă resturile au contribuit la moartea balenei, potrivit BBC.
Localnicii care au găsit caşalotul eşuat pe plaja Seilebost. Dan Parry, care locuiește în Luskentyre, în apropiere, a spus: „A fost trist, mai ales când am văzut plasele de pescuit și resturile care îi ieșeau din stomac. Mergem pe aceste plaje aproape în fiecare zi și luăm mereu o pungă pentru a ridica gunoaiele, cea mai mare parte fiind legate de pescuit. E posibil ca toate obiectele sa se fi împrăștiat în urma unei furtuni, dar pune în evidență cât de mare este problema poluării apelor”, a spus Parry.
Membrii Schemei de marină a animalelor scoțiene (Smass), o organizație care investighează decesele balenelor și delfinilor, au disecat balena pentru a încerca să determine cauza morții sale.

Organizația SMASS (Scottish Marine Animal Stranding Scheme) care se ocupă de animalele marine care au fost găsite moarte, au preluat cazul. Acum cercetează pentru a afla ce s-a întâmplat cu exactitate.
Potrivit specialiștilor, numărul balenelor eșaute se află în creștere. În 2009, s-au raportat 204 astfel de cazuri, iar în 2018, 930.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS