7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGuvernul britanic revizuiește eliberările condiționate

Guvernul britanic revizuiește eliberările condiționate

Guvernul britanic revizuiește eliberările condiționate, după ce atacatorul de pe Podul Londrei a fost eliberat condiționat acum un an.

Poliția l-a împușcat mortal pe Usman Khan, după ce acesta a ucis, vineri, 2 oameni și a rănit alţi 3. Și-a început atacul chiar la o conferință despre reabilitarea foștilor prizonieri unde era, în opinia unor specialiști, chiar un exemplu de succes și folosit pe post de studiu de caz. Se pare însă că ideile sale extremiste aveau rădicini adânci iar reabilitarea sa a fost o iluzie.

„Nu sunt terorist”. Asta declara acum mai bine de 10 ani autorul atacului de la Londra, www.france24.com. Între timp a stat 6 ani la închisoare pentru un complot terorist, a fost eliberat condiționat. Vineri Guvernul britanic revizuiește acum eliberările condiționate. În Marea Britanie ar fi în libertate în jur de 70 de foști condamnați pentru terorism.
Atacul de la Podul Londrei a pus pe jar specialiștii în securitate și autoritățile din Regat după ce s-a aflat că autorul era un fost condamnat pentru terorism, eliberat pe cauțiune.

Ministerul de Justiție a anunțat că a început de urgență să analizeze toate eliberările condiționate ale celor condmnați pentru fapte grave. Este vorba de aproximativ 70 de persoane condamnate pentru terorism și aflate acum în libertate. Autorul atacului de vineri era în această situație. Condamnat în 2012 și eliberat în decembrie 2018 sub monitorizare electronică.
Tânărul era însă în colimator încă din 2008 pentru afiliere la grupări islamiste și pentru legături cu imami radicali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS