23.4 C
Craiova
marți, 26 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAdministratieAproape 300 de mineri din Hunedoara au intrat în preaviz

Aproape 300 de mineri din Hunedoara au intrat în preaviz

289 de mineri de la exploatările de cărbune Paroşeni şi Uricani au intrat în preaviz de încetare a relaţiilor de muncă. Contractul lor de muncă încheiat cu Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului ar urma să se încheie pe 30 decembrie.

„De la mina Paroşeni vor pleca 141 de mineri, iar de la Uricani, 129 de angajaţi. Lor li se adaugă 19 oameni din personalul tehnico-administrativ”, a declarat preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokos.

Personalul disponibilizat va beneficia de venituri de completare şi de vechime în muncă pentru maxim 24 de luni.

Cele două exploatări de cărbune din Valea Jiului vor intra, de la 1 ianuarie 2020, într-o nouă etapă a procesului de închidere şi ecologizare. De la 1 ianuarie 2020 se vor încheia toate activităţile din subteran, vor fi oprite ventilatoarele de aeraj, coliviile (lifturile) de acces în subteran şi se vor închide digurile de izolare de pe galerii, astfel încât să nu mai poată circula aerul.

În paralel, la suprafaţă vor începe lucrările de demolare a construcţiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere, toate aceste operaţiuni fiind prevăzute să se încheie până la sfârşitul anului 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS