16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate22 de străini, călăuziţi de un cetăţean român, opriţi la frontieră

22 de străini, călăuziţi de un cetăţean român, opriţi la frontieră

-

Poliţiştii de frontieră din Vărşand, judeţul Arad, au depistat 22 de cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, călăuziţi de un cetăţean român.

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat, ieri, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 20.30, la aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, în apropierea localităţii Pilu, au fost observate 23 de persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că 22 dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, optsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani şi patru minori, cu vârste intre 15 şi 17 ani, solicitanți de azil în România. Împreună cu aceştia se afla şi un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini. Românul este cercetat pentru trafic de migranţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:17:58

„U“ Craiova – CFR Cluj | Alb-albaștrii vor să...

Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc joi, de...

ȘTIRI GdS