9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLa plimbare cu maşina plină cu droguri

La plimbare cu maşina plină cu droguri

Procurorii DIICOT anunţă reţinerea unui bărbat de 37 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. În maşina bărbatului, oamenii legii au găsit 25 kg de canabis, dar şi heroină şi cocaină. Drogurile au fost descoperite la un control de rutină al poliţiştilor de la rutieră. Ulterior, în maşina condusă de concubina suspectului, oamenii legii au găsit două genţi de voiaj pline cu canabis.

Anchetatorii spun că suspectul a fost oprit miercuri dimineaţă, pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti. „În jurul orelor 09:30, organele de poliție rutieră, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit un autoturism, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, condus de către inculpatul B.S.V. În urma efectuării controlului asupra autoturismului, organele de poliţie au găsit în portbagajul autoturismului cantitatea totală de 25 kilograme cannabis, 1,5 kilograme heroină, 37 grame cocaină”, au explicat procurorii DIICOT.

Alt autoturism, alte droguri


Tot miercuri, anchetatorii au dispus efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant. Vizată a fost concubina bărbatului de 37 de ani. „În aceeași zi, procurorii DIICOT au organizat o acțiune de prindere în flagrant pe raza orașului Voluntari. A fost oprit un autoturism în care se afla inculpata R.M.E., concubina inculpatului B.S.V., și alte două persoane. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost găsite două genți de voiaj în care se aflau cannabis, cocaină și 2 pistoale cu glonț”, mai transmit procurorii DIICOT.

Droguri de peste o jumătate de milion de euro


Ulterior, oamenii legii au descins la domiciliile suspecţilor. De aici au ridicat peste 22 kg de canabis, dar şi cocaină şi sume de bani. „Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au mai fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de aproximativ 22 kg cannabis şi 300 grame cocaină, 47 de cartușe cu glonț deținute ilegal, un cântar electronic, 9 telefoane mobile, precum și suma de 73.350 de lei, 11.400 de euro, 1.000 GPB și 500 USD. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 587.000 euro”, au mai precizat procurorii DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul de 37 de ani va fi dus la Tribunalul bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Concubina bărbatului a fost pusă sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Pe 25 noiembrie, procurorii DIICOT au ridicat alte 9 kg de canabis. Drogurile au fost confiscate în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a două percheziții. Iniţial, polițiștii antidrog au depistat în flagrant delict, pe raza sectorului 5 din București, un bărbat, de 30 de ani, în timp ce tranzacționa 2 kilograme de cannabis.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS