10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment52 de români vor ajuta la salvarea victimelor cutremurului din Albania

52 de români vor ajuta la salvarea victimelor cutremurului din Albania

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Sitaţii de Urgenţă (DSU), a anunţat că România va trimite o echipă de salvare în Albania. 52 de români ajuta la căutarea celor prinși sub dărâmături, conform digi24.ro.

În Albania a avut loc, luni noapte, cel mai puternic cutremur din ultimele decenii. Acesta a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scra Richter. Există persoane prinse sub dărâmături, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit.
Raed Arafat, șeful DSU, aspus că aproximativ 50 de persoane vor participa la o misiune de căutare, salvare.
„Echipa noastră este în pregătire, cu aprobarea domnului ministru Vela. S-a vorbit la Ministerul Apărării, care ne va sprijini cu transportul. Urmează să plece echipa din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă către Albania cu aproximativ 50 de persoane cu materiale de căutare salvare. Este o misiune de căutare, salvare, nu medicală. Cu ajutorul celor de la forțelele aeriene, echipa noastră va fi acolo în cursul serii de astăzi. Când se ajunge acolo, autoritățile naționale repartizează echipa într-un sector de intervenție. Aceasta va acționa în zona respectivă până se decide oprirea operațiunilor de salvare“, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Durres, al doilea oraș ca mărime din Albania, cel mai afectat

15 cutremure cu magnitudine peste 3 grade pe scara Richter au avut loc de luni seară până marți dimineață, în aceeași zonă. Cel mai mare dintre ele a fost cel de 6,3 grade, urmat, la scurt timp, de o replică de 5,3 grade.
Cel mai grav afectat este Durres, al doilea oraș ca mărime din Albania. Este și localitatea cea mai apropiată de centrul seismic al cutremurelor produse în ultimele ore.
Cel puțin 15 oameni sunt prinși sub o clădire de 6 etaje care s-a prăbușit, unde au loc în acest moment operațiuni de salvare, potrivit autorităţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS