Acasă Eveniment A început procesul bărbatului acuzat că a omorât doi medici

A început procesul bărbatului acuzat că a omorât doi medici

-

Procesul lui Bampumim Teixeira, de 32 de ani, acuzat de crimă a început joi la Boston. El este acuzat că a ucis doi medici în mai 2017. Fostul portar i-a torturat și ucis pe cei doi anestezişti în apartamentul lor penthouse, după ce a intrat în clădirea de lux, unde lucra. Richard Field, de 49 de ani, și logodnica sa Lina Bolanos, de 38 de ani, urmau să se căsătorească.
Field, cetățean britanic, a fost găsit încătușat şi înjunghiat de mai multe ori. Logodnica sa a fost, de asemenea, înjunghiată mortal.
Ofițerii care au venit la faţa locului l-au găsit pe Teixeira în condominiu și l-au împușcat. Acesta a fost rănit şi transportat la spital. Cu toate acestea, avocatul său susține că nu există nicio dovadă că el este autorul crimelor.

Bampumim Teixeira, din boxa acuzaţilor, îmbrăcat casual în pantaloni şi pulover galben, a privit liniștit, în timp ce juriul a auzit declarațiile de deschidere și mărturiile martorilor.
Nativ din Africa de Vest, Teixeira a evitat deportarea cu un an înainte de crime, când a încheiat un acord de pledoarie pentru o taxă bancară.

Planul crimelor

Acuzatul a lucrat pentru scurt timp ca portar în complexul de apartamente de lux din South Boston, unde locuiau cei doi medici. Procurorii spun că a folosit cunoștințele sale intime despre clădire și chiriași pentru a-şi planifica meticulos crimele brutale.

Clădirea de apartamente de lux din sudul Bostonului, unde cei doi medici au fost legați și uciși


„În timp ce Lina Bolanos se pregătea de muncă în acea dimineață, o altă persoană își făcea drum spre sudul oraşului. Privea, aştepta, pândea pentru prinde ocazia de intra în imobil. Și s-a întâmplat ”, a spus avocatul John Pappas, avocatul districtului Suffolk, în declarațiile de deschidere, potrivit Boston Herald.
Pappas a spus că, în timpul zilei, în timp ce cuplul lucra, Teixeira a urcat în condominiul lor cu „instrumente de distrugere”, inclusiv cuțite, cătușe, bandă și clește.

Filmul tragediei

Când Bolanos a ajuns acasă în jurul orei 17:00, procurorii spun că Teixeira era deja în interiorul apartamentului care o aștepta.
În jurul orei 18.30, Field a ajuns la condominiu, unde trebuie să fi văzut o scenă oribilă.
În următoarele două ore, Field a încercat să efectueze sune la 911, dar niciunul nu a durat suficient pentru a furniza informații dispecerilor.

Field a fost un anestezist de origine britanică la North Shore Pain Management


În cele din urmă, Field a reușit să trimită un text care a alertat poliția, iar ofițerii s-au venit la faţa locului.
Când au sosit, polițiștii au găsit cheile lui Bolanos încă așezate în afara ușii din hol.
În interior, toate luminile erau stinse, iar ofițerii au strigat: „Poliția din Boston!”, spun procurorii.

Acuzatul a fost rănit

În acel moment, au văzut o singură persoană în interior. Polițiștii au tras două focuri, rănindu-l Teixeira.
În timp ce ofițerii au percheziționat restul apartamentului, l-au găsit mai întâi pe Field mort într-o baltă de sânge, cu mâinile încătușate la spate.
Când s-au mutat în dormitor, au găsit o scenă și mai cruntă, în care Bolanos era întinsă într-o baltă de sânge cu multiple răni înjunghiate la gât.

Bolanos a fost anestezist pediatru la Spitalul de Oftalmologie şi ORL Massachusetts

Lângă ușă, polițiștii au găsit o geantă umplută cu bijuterii și alte bunuri ale lui Bolanos.
În argumentul său de deschidere, avocatul apărării, Steven Stack, a cerut juraților să nu fie influențat de probele „grafice și ghicitoare”.
„Nicio dovadă credibilă nu vă va spune că Bampumim Teixeira a intrat în casa Lina Bolanos și a lui Richard Field și i-a ucis pe 5 mai 2017”, a spus Sack în declarația sa de deschidere, potrivit Daily Mail.
Stack nu a negat faptul că Teixera era în interiorul apartamentului când au fost găsite cadavrele, ci doar că a intrat sau a avut vreo legătură cu crimele.
Procesul va dura până la două săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS