17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul care se dezbrăca în faţa elevelor, angajat la stat

Bărbatul care se dezbrăca în faţa elevelor, angajat la stat

Un bărbat de 33 de ani, aflat subordinea Primăriei Sectorului 1, a fost arestat, deoarece a încercat să ademenească mai multe copile de 12 şi 13 ani. Condamnarea pentru perversiuni sexuale nu l-a oprit însă să se angajeze la Administrația Piețelor, unde a fost până miercuri șofer.

În doar câteva ore, 5 fete au reclamat faptul că au fost abordate de un individ. Elevele le-au spus profesorilor și părinților că respectivul a încercat să se dezbrace în fața lor și le-a pus mai multe întrebări cu tentă sexuală.

Pe unde acţiona mai mult bărbatul

În aceeași zi, cinci părinți au depus plângeri la poliție, după ce individul a încercat să ademenească fetele, prin gesturi și vorbe nepotrivite. S-a întâmplat într-o zonă selectă din Capitală, foarte aproape de Cartierul Primăverii. Bărbatul acționa mai mult pe lângă școli.

Femeie: „A tras de fetițe. Oamenii de aici, șoferii, au intervenit și le-au salvat.”
Directoarea școlii: „Am vorbit cu fetele și am anunțat imediat poliția.”

Polițiștii de la Biroul de Agresiuni Sexuale au identificat repede suspectul. Tânărul are un cazier plin de infracțiuni sexuale. După ce a fost reținut, polițiștii special instruiți să comunice cu victimele agresiunilor sexuale au mers la școală cu fotografia lui, iar copilele l-au recunoscut.

Înainte să fie reținut, bărbatul lucra la o instituție din subordinea Primăriei Sectorului 1, mai exact la Administrația Piețelor din Sectorul 1. A fost angajat aici ca șofer, deși avea antecedente penale.

De când începe istoricul penal

Flori Toma, Șef Serviciu Administrația Piețelor S1: „Este angajat din ianuarie 2017. Nu i-am cerut cazier pentru că aici este detașat de la altă firmă și așa e procedura, nu se cere.”

Istoricul penal începe din urmă cu 10 ani. Pentru perversiuni a fost condamnat și a ajuns după gratii. A ieșit în octombrie 2016, dar a recidivat. Anul trecut a încercat să corupă alte cinci fetițe, în același fel. Dosarul este încă pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, iar el, chit că are antecedente, era cercetat în libertate.

Este un caz care demonstrează incapacitatea statului

Pe rețele sociale, bărbatul afișa o viață de cuplu perfectă. Din păcate, este încă un caz care demonstrează incapacitatea statului de a gestiona cazurile agresorilor sexuali.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Țara noastră are o lungă listă de lipsuri, consiliere, medicamentație, probațiune, evaluări psihologice, o listă care îi face pe indivizii cu probleme sexuale să recidiveze și să se întoarcă în închisoare.”

După scandalul polițistului pedofil, în Parlament a fost adoptată Legea registrului agresorilor sexuali. Polițiștii au la dispoziție un an ca să finalizeze acest registru și să înceapă monitorizarea periodică a celor condamnați pentru infracțiuni sexuale, potrivit Protv.ro.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS