14.7 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Încă cinci locatari din blocul unde au murit doi copii şi o femeie, internaţi

Încă cinci locatari din blocul unde au murit doi copii şi o femeie, internaţi

La Timișoara, autoritățile sunt din nou în alertă. De azi-noapte şi până azi au mai fost trei apeluri la 112. Este vorba despre locatari din acelaşi bloc al morţii.

Aceştia acuzau greață, vărsături și dureri de cap. Cinci oameni au fost internați, trei dintre ei sunt copii, potrivit digi24.ro.

Miercuri s-au primit trei solicitări noi, prin 112, pentru cinci persoane: o mamă cu doi copii de 12 și 14 ani, un adult și încă un copil de 11 ani, spun reprezentanții ISU Timiș. Aceştia precizează că toate cele cinci persoane locuiau în blocul de pe strada Miorița nr. 8 din Timișoara, evacuat luni.
Adulții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe, iar copiii la Spitalul „Louis Țurcanu“.
La Spitalul Județean sunt internați, în prezent, zece adulți, la Spitalul Municipal un adult este internat și un altul evaluat, iar la Spitalul „Louis Ţurcanu“ sunt 29 de copii internați și alți doi în evaluare.

Activitarea DSP privind societățile de deratizare, verificată

Un copil de trei ani, un bebeluş de nouă zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN“. În compoziția acestuia se găseşte fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare.

Ministerul Sănătății a constituit o Comisie de analiză după cazul de la Timișoara. A fost luată decizia de verificare a activității DSP privind societățile de deratizare. Ministrul Victor Costache a cerut modificarea legislației pentru ca direcțiile de sănătate publică să certifice utilizarea biocidelor.
Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:03:19

VIDEO. Două familii acuză că rudele decedate la SJU...

La interval de câteva zile, două cazuri...

ȘTIRI GdS

00:03:19

VIDEO. Două familii acuză că rudele decedate la SJU...

La interval de câteva zile, două cazuri asemănătoare au fost făcute publice de aparţinătorii unor paciente care au decedat la Spitalul Judeţean...
00:00:50

„Bombardierii” şi „Zăvoienii”, la judecată

"Bombardierii" şi "Zăvoienii", la judecată.

Doar 70-100 de teste pe zi se pot face...

Numărul de teste pentru depistarea coronavirusului rămâne limitat la nivelul județului Gorj. De la începutul pandemiei de coronavirus...

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la...

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la final. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul...

Case construite în mijlocul unei străzi din Craiova

Casă construită pe mijlocul străzii Maria Zaharia

Prefectul Rujan vrea să intre în politică după ce...

Prefectul demisionar de Gorj, Cristinel Rujan, vrea să intre în politică, după ce a renuțat la statutul de înalt funcționar public. Acesta...