17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții în București și Ilfov la fostul șef Transelectrica, care nu avea studiile terminate

Percheziții în București și Ilfov la fostul șef Transelectrica, care nu avea studiile terminate


Trei percheziții domiciliare au loc în această dimineaţă în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliul declarat și la alte imobile deținute de un fost funcționar public. Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba de fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză.
Prejudiciul reclamat este de peste 460 000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În a doua jumătate a lunii septembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) s-a autosesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer.
Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcţia de preşedinte al Directoratului companiei şi din funcţia de membru al Directoratului.
În locul său a venit Claudia Gina Anastase, noul preşedinte al Directoratului Transelectrica şi CEO al companiei.

Schimbările au fost făcute după ce Universitatea Politehnică Bucureşti a anunţat că Marius Dănuţ Caraşol nu a finalizat studiile Facultăţii de Electrotehnică din cadrul instituţiei în condiţiile în care Caraşol preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 1999-2005, obţinând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS