6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE: Tragedie într-un bloc din Timişoara. Trei decedaţi şi mai multe persoane internate

UPDATE: Tragedie într-un bloc din Timişoara. Trei decedaţi şi mai multe persoane internate

UPDATE: DSP: Vom face verificări și la firma care a făcut dezinsecția în bloc, fiind vizate inclusiv condițiile în care sunt depozitate substanțele. Trebuie verificat dacă firma a anunțat locatarii, pentru că legislația prevede anunțarea populației.

UPDATE: Autoritățile organizează o conferință de presă în fața blocului unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit în condiții suspecte în ultimele zile

Autoritățile organizează o conferință de presă în fața blocului de pe Mioriței 8, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit în condiții suspecte în ultimele zile –-> http://ow.ly/H7EQ30pU7Rg

Gepostet von tion.ro am Montag, 18. November 2019


UPDATE: Subprefectul de Timiș, Daniel Cristian Franțescu, spune că autoritățile nu au deocamdată concluzii referitoare la ceea ce s-a întâmplat, dar datele preliminare arată că s-a împrăștiat cu pesticid.

„Nu știm deocamdată ce s-a întâmplat, încercăm să aflăm cât de repede. Datele preliminare arată că s-a împrăștiat cu pesticid”, a declarat subprefectul de Timiș, Daniel Cristian Franțescu.

Trei persoane care locuiesc în același bloc din Timișoara au murit, iar cinci au avut nevoie de asistență medicală de urgență. Persoanele decedate sunt un bebeluș de doar zece zile, un copil de trei ani și mama acestuia, potrivit hotnews.ro. Alți doi copii și trei adulți au ajuns la spital. Se suspectează că totul ar fi pornit de la substanțele folosite la deratizare sau dezinsecție.

Ambulanța a fost chemată sâmbătă să intervină pe strada Mioriței 8 din Timișoara în cazul unui bebeluș de zece zile care prezenta vărsături și diaree. Acesta a murit la scurt timp.
În același bloc, câteva ore mai târziu, ambulanța a fost solicitată din nou. De data aceasta pentru un copil de trei ani cu aceleași simptome. Şi acesta a murit la scurt timp. Și mama acestuia, o femeie de 29 de ani, a murit în această dimineață.
„Toate solicitările au fost cu simptomatologie digestivă, grețuri, vărsături, cefalee. Sâmbătă au ajuns doi copii la «Louis Țurcanu», la intervale orare diferite. Au avut loc mai multe intervenții ale ambulanței, pentru opt persoane, pe strada Mioriței, nr. 8“, a declarat doctorul Florin Crișan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Timiș.

Direcția de Sănătate Publică Timiș face verificări la fața locului

La Prefectura Timiș are loc, la această oră, un Comitet pentru Situații de Urgență, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș face verificări la fața locului.
„Sunt în desfășurare verificări la această oră. Ne-am autosesizat, am solicitat și sprijinul poliției, când ne-am deplasat la această adresă. Am recoltat probe de apă, iar la acest moment este în desfășurare controlul. Așteptăm să ajungă și administratorul blocului și al firmei care a efectuat dezinsecția. Se pare că a avut loc o dezinsecție și să vedem cu ce substanțe au stropit“, a declarat Cornelia Malac, directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș.

30-35 de locatari au fost preluați de două microbuze şi două ambulanţe

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că semnalul de alarmă a fost tras de medicii a două spitale la care au ajuns victimele.
„Toți (victimele – n.r.) provin de la un singur bloc și pentru asta medicii au tras un semnal de alarmă. Se fac verificări dacă este vorba despre substanțe toxice. Trebuie analizat cu ce au intrat în contact, dacă s-a făcut acolo dezinsecție, deratizare“, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.
El a adăugat că 30-35 de locatari au fost preluați de două microbuze și de două ambulanțe. Aceştia au fost duși la spital pentru analize.
Arafat a mai spus că imobilul este evacuat, iar deocamdată nu se pune problema ca oamenii să se întoarcă acolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:29

(VIDEO) Un monument istoric, cuprins de flăcări în Râmnicu...

O biserică, monument istoric din Râmnicu Vâlcea, zona Râureni,...

ȘTIRI GdS